Street Fashion τη δεκαετία του '90 [από περιοδικό εποχής]

Η μόδα και οι ενδυματολογικές επιλογές στις βραδινές (κυρίως) εξόδους, πάντα απασχολούσαν και γίνονταν αντικείμενο σχολιασμού…με ποικίλες αντιδράσεις.


Article featured image
Article featured image

Τι είναι in και τι ντεμοντέ. Τι κολακεύει και τι είναι απαγορευμένο. Σήμερα με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, όλο αυτό έχει κάπως ξεθυμάνει. Σχεδόν δύο δεκαετίες πριν όμως στην εποχή που το Life Style περνούσε μεγάλη άνθιση, τα περιοδικά είχαν στις σελίδες τους ολόκληρα αφιερώματα για το πώς ντύνεται ο κόσμος στις εξόδους του, το γνωστό Street Fashion.

Κάνοντας ένα ξεφύλλισμα στο Περιοδικό ‘’Π’’ του 1996, πέσαμε πάνω σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα με τις ενδυματολογικές και στυλιστικές τάσεις της εποχής, με έναν ιδιαίτερο σχολιασμό από τον fashion editor του περιοδικού, που αν γινόταν σήμερα, μάλλον οι αντιδράσεις των πρωταγωνιστών θα ήταν διαφορετικές. 

Ας θυμηθούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα και τα σχόλια δικά σας...



Σημείωση: Τα σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες είναι τα αυθεντικά σχόλια όπως έχουν δημοσιευθεί στο 'Π'



5. Ένα MODISH COUPLE! Προσέξτε αγόρια πάντως (στα αγόρια το λέω) το ντύσιμο του. Απίθανο λεπτό μπλουζάκι και ασημένια αλυσίδα στο λαιμό. Τα δύο must have της γκαρνταρόμπα σας. 6. Χρώμα - πολύ χρώμα για φέτος! Ακόμα και για τ' αγόρια Ξεχάστε το μαύρο. 7. Το άσπρο και το μαύρο κυριαρχούν σ' αυτό το καλοκαίρι. Καθώς επίσης και τα έντονα χρώματα. Δέστε λοιπόν, πώς θα ξεχωρίσετε αν ντυθείτε από πάνω ως κάτω σ' αυτά.! 

 

Λοιπόν! Ας αρχίσουμε από δεξία! Βλέπουμε ΜΠΛΕ ΣΚΙΑ! στα μάτια (ΟΥΑΟΥ, τέλειο!). Επίσης IN φράντζα που κρύβει μέρος του προσώπου και ένα IN διάφανο μπλουζάκι. Τώρα, πάμε αριστερά! Υπέροχο χρώμα στα μαλλιά και υπέροχο μάυρο δαντελέ μπλουζάκι. Μόνο που το τσιγάρο τα χαλάει όλα. ΓΙΑΤΙ; 9. Ένα ακόμη MODISH COUPLE. Μέσα στο πνεύμα της εποχής και οι δύο.



11. Ξανά η τάση με τα φλουό χρώματα στο κεφάλι που σας έλεγα! Εδώ βλέπουμε το πλάι που είναι βαμμένο κίτρινο. Πάνω ήτανε κόκκινο και πίσω μπλέ. ΧΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΟ! 16. Το GO - go girl του club, ντυμένη όπως αρμόζει σε ένα go-go girl! Προσέξτε όμως το μαλλί της. Άψογο κούρεμα και IN χρώμα! 20. Δέστε τα ιδανικά πόδια γυναίκας. Τώρα πάω στοίχημα πώς όσες τα είδατε καλά, δε θα φάτε σοκολάτα ή παγωτό μέχρι αύριο! Το πουκάμισο by the way, είναι πάρα πολύ IN - Γιατί θυμίζει 60s.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ