20 χρόνια από την παιδοκτονία στα Φοινικάρια [φωτογραφίες]

Ο σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες δύσκολος χαρακτήρας του γιού και η απόγνωση του κατά τα άλλα φιλήσυχου πατέρα, οδήγησαν σε μια παιδοκτονία που συγκλόνισε την κοινωνία της Κύπρου το 1996.

 

Article featured image
Article featured image

Μια ιστορία τόσο περίεργη όσο και συγκλονιστική που μετρά πλέον μια 20ετήα, ακόμη και σήμερα διαβάζοντας την προκαλεί δέος πώς ένας πατέρας βρίσκει το κουράγιο να πυροβολήσει τον 23χρονο γιο του εν ψυχρώ και ενώ κατηγορείται για παιδοκτονία, όλοι οι μάρτυρες να κάνουν λόγο για ένα βάσανο που επιτέλους έφυγε από τη ζωή. 

Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ του «Περιοδικού», ξετυλίγεται μια ιστορία άκρως ενδιαφέρουσα που λίγο πριν το τέλος, συνειδητοποιείς ότι το θύμα υπήρξε σε όλη του τη ζωή θύτης, ο οποίος έβριζε και χτύπαγε την οικογένεια του, έκλεβε, απειλούσε και δημιουργούσε προβλήματα σε όποιον θεωρούσε εμπόδιο.

Στις 7 Μάϊου του 1996 ο 67χρονος Χριστάκης Σαββίδης από τα Φοινικάρια της επαρχίας Λεμεσού, με το κυνηγετικό όπλο που είχε στο σπίτι δολοφονεί εν ψυχρώ τον μικρότερο γιό του Σάββα Σαββίδη, μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γυναίκας του. Η οικογένεια τηρεί ομερτά και το πτώμα θάβεται ξημερώματα της ίδιας ημέρας, σ’ ένα περιβόλι κοντά στο σπίτι. Έξι ημέρες αργότερα η γυναίκα του θύματος Μαρία Σαββίδη καταγγέλλει το έγκλημα στην αστυνομία και η τραγική ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται.  

Οι μαρτυρίες πολλές και όλες είχαν ένα κοινό παρονομαστή την απαίσια και αδίστακτη συμπεριφορά του Σάββα Σαββίδη, απέναντι σε όλους, μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία. 

Οι πρώτες μαρτυρίες ανέφεραν έντονη λογομαχία μεταξύ του Σάββα και των γονιών του, το απόγευμα της ίδιας μέρας. «Πήρε τα ρούχα του και έφυγε από το σπίτι, απειλώντας τους ότι είναι η τελευταία τους. Λίγο αργότερα πήρε τη γυναίκα του τηλέφωνο, ζητώντας της να φύγει με τα παιδιά από το σπίτι γιατί θα έβαζε φωτιά για να κάψει τους γονείς του. Η Μαρία τους ενημέρωσε τι είχε σκοπό να κάνει ο γιός τους και αυτοί απλά κλείστηκαν στο σπίτι και τον περίμεναν να ρθεί». 

Τα μεσάνυχτα ο Σάββας πήγε έξω από το σπίτι με ένα μπιτόνι βενζίνη για να πραγματοποιήσει τις απειλές του, ο πατέρας του σήκωσε το όπλο και τον πυροβόλησε. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία….

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ