Νεανικές ΕΚ-ΡΗΞΕΙΣ [Όταν η μοτοσυκλέτα θεωρείτο σαν ναρκωτικό]

Ένα φαινόμενο που μόνο καινούργιο δεν είναι, αφού πίσω στο 1996 η χρήση κάθε είδους μοτοσυκλέτα παρομοιαζόταν με τη χρήση ναρκωτικών και η αστυνομία έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τους νέους να την χρησιμοποιούν.

 


Εντύπωση κάνει δε, πώς η τότε βουλή απέρριψε νόμο ο οποίος προνοούσε την αύξηση του ορίου ηλικίας, από τα 17 στα 18 χρόνια, για να δικαιούται κάποιος νεαρός να οδηγεί μοτοποδήλατο. 

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ των Μαρίνα Κουμπαρίδου, Μαρινας Τσούκκα και Έφης Μονογιού για το ‘Π’

Νεαρά άτομα θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους, είτε γιατί οδηγούν παράνομα, είτε κυρίως γιατί δεν εφαρμόζουν κάποια προστατευτικά μέτρα που επιβάλλονται για την προφύλαξη, όπως για παράδειγμα την υποχρέωση τους να φορούν το κράνος τους. «Δεν φορώ ποτέ μου κράνος», μας απάντησε ένας 17χρονος μαθητής, πιστεύοντας πώς έτσι αποδεικνύει τη μαγκιά του.

Σκέφτηκε άραγε, πόσα άτομα έχασαν τη ζωή τους ή την κατέστρεψαν εξ αιτίας αυτής της…μαγκιάς; Κι όμως, το κράνος όπως και πολλά άλλα πράγματα είναι κι αυτό μια συνήθεια. Άλλωστε σε πάρα πολλούς άλλους έσωσε τη ζωή. Φυσικά όταν πάθει κανείς μαθαίνει, αλλά τις περισσότερες φορές είναι αργά…

Μια ιστορία που δυστυχώς 20 χρόνια μετά δεν έχει διαφοροποιηθεί και πολύ, με τα θύματα από μοτοσυκλέτες να έχουν αυξητική ροή, με πολλούς από αυτούς μάλιστα, να απορρίπτουν τη χρήση κράνους. 

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και αποσπάσματα από το ‘Π’


Σχετικα

Η Αμμόχωστος, την 1η Οκτωβρίου του 1974

Λίγο πριν ξεκινήσουν να εισβάλλουν οι Τούρκοι στην Αμμόχωστο

Σαν σήμερα δολοφονείται ο Τάσος Ισαάκ

10 πράγματα που δεν ήξερες για τη Μέριλιν Μονρόε

Φωτογραφίες απ’ τον γάμο Βοσκόπουλου – Γκερέκου το 1996

Στην Κύπρο έκαναν «photoshop» τις (γαμήλιες) φωτογραφίες 70 χρόνια πριν