«To δυσκολότερο ήταν να αποδώσω την 'σουηδικότητα' σε γραφή»

Ο master καλλιγράφος Luca Barcellona, είναι ένας από τους δημιουργούς με τον οποίο η  Absolut συνεργάστηκε για να δημιουργήσει το νέο της εικονικό μπουκάλι για το μέλλον.

 


Article featured image
Article featured image

Για την Absolut, μορφή και περιεχόμενο ανέκαθεν πάνε μαζί. Γι’ αυτό και από το λανσάρισμά της το 1979, πάντα ξεχώριζε τόσο για την ποιότητα όσο και για το μπουκάλι της. Σήμερα, μέσα από μια συνεργασία με μια ομάδα ταλαντούχων, δημιουργικών μυαλών που επιδιώκουν με τον δικό τους τρόπο την τελειότητα, το εικονικό μπουκάλι μεταμορφώνεται σε ένα καινούριο ορόσημο για το μέλλον.

Ένα από αυτά τα μυαλά είναι και ο μάστερ καλλιγράφος και γραφίστας Luca Barcellona ο οποίος ζει και εργάζεται στο Μιλάνο. Η μελέτη του γύρω από τους διαφορετικούς τύπους γραφής, τον έχει οδηγήσει σε ένα ταξίδι μέσα από όλα τα είδη: από το γκράφιτι και την κλασική καλλιγραφία μέχρι τις μεγάλες τοιχογραφίες και την τυπογραφία.

Για το νέο μπουκάλι της Absolut, προσπάθησε να δημιουργήσει εναλλακτικές μορφές κλασικής γραφής, που να είναι, όπως εξηγεί ο ίδιος, ‘λιγότερο καμπυλωτές και διακοσμητικές στις λεπτομέρειες τους, έτσι ώστε να ταιριάζει καλύτερα σε ένα Σουηδικό brand’. Παραδέχεται ότι δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα του. Για μέρες έγραφε για 8-9 ώρες την ημέρα, ξανά και ξανά την ίδια πρόταση, προσπαθώντας να αποδώσει τη Σουιδικότητα μέσα από μια καλλιγραφική ‘εικόνα’. Το συγκλονιστικό αποτέλεσμα που αγγίζει το τέλειο, διακοσμεί το νέο μπουκάλι της  Absolut.

Η Absolut εισάγεται και διανέμεται από τη Laiko Cosmos Trading Ltd.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ