Viral καμπάνια στο Facebook σου κλέβει τα χρήματα

Αν προσπάθησες να αγοράσεις γυαλιά ηλίου σε τιμή προσφοράς και δεν ήρθαν ποτέ, τότε μάλλον είσαι κι εσύ ένα από τα θύματα.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας λογισμικών ασφαλείας ESET, το τελευταίο διάστημα έχει εντοπιστεί καμπάνια με scam, η οποία κυκλοφορεί ευρέως στο δημοφιλές μέσο. 

Η συγκεκριμένη καμπάνια λοιπόν, παρουσιάζει προσφορές σε γυαλιά ηλίου με έκπτωση 90%, προσελκύοντας τους καταναλωτές, οι οποίοι μόλις πραγματοποιήσουν την υποτιθέμενη αγορά, αυτόματα γίνονται θύματα υποκλοπής των προσωπικών τους στοιχείων. 

Σε αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Χιλή, η Κίνα, η Γαλλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι χρήστες του Facebook έρχονται αντιμέτωποι με ένα κύμα spam διαφημίσεων που εξαπλώνονται μέσω παραβιασμένων λογαριασμών του Facebook, τον έλεγχο των οποίων έχουν πάρει οι κυβερνοεγκληματίες  χρησιμοποιώντας malware και τακτικές κοινωνικής μηχανικής. 

Χωρίς τη σχετική συγκατάθεση, δημοσιεύουν φωτογραφίες που διαφημίζουν μεγάλη έκπτωση σε επώνυμα γυαλιά ηλίου, με τα θύματα να αντιμετωπίζουν διάφορους κινδύνους. 

Εκτός από το να χάνουν κάποια χρήματα,  τα στοιχεία των καρτών πληρωμών πέφτουν στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών πίσω από την εκστρατεία, καθώς τα δεδομένα αυτά ταξιδεύουν σε ολόκληρο το Διαδίκτυο χωρίς κρυπτογράφηση. Έτσι, ο καθένας μπορεί να τα καταχραστεί για να κλέψει χρήματα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ