Γνωρίστε τους πρώτους που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Φιλοδοξίες και όνειρα που πραγματοποιήθηκαν, ελπίδες και σχέδια που βρήκαν ανταπόκριση. Κάπως έτσι νιώθουν όλοι οι φοιτητές, όταν πάρουν το πρώτο τους πτυχίο.

 


Article featured image
Article featured image

Τι γίνεται όμως όταν είσαι στη «φουρνιά» αυτών που αποφοιτούν πρώτοι, από το μοναδικό και νεοσύστατο πανεπιστήμιο του τόπου σου; 

Είκοσι χρόνια πριν, γύρω στο 1996, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, μετά από 4 χρόνια λειτουργίας, διοργανώνει την πρώτη τελετή αποφοίτησης για τους πτυχιούχους φοιτητές του. Υπερηφάνεια, ικανοποίηση, τιμή. 

451 νέοι, πραγματοποιούν -ως πτυχιούχοι πλέον- την πρώτη τους εξόρμηση στη ζωή, από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κύπρου και τα συναισθήματα ήταν σαφώς ανάμεικτα.

 





Το ρεπορτάζ του «Περιοδικού», βρέθηκε τότε στην εκδήλωση- συναυλία, που διοργάνωσαν οι φοιτητές για να γιορτάσουν την επερχόμενη αποφοίτηση τους, καταγράφοντας τα σχόλια των πτυχιούχων και τα όνειρα τους. 

Αξίζει να αναφέρουμε πώς η εκδήλωση-συναυλία, αποσκοπούσε στην συγκέντρωση χρημάτων, για την ανέγερση της Πανεπιστημιούπολης, που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αποτελούσε και το μεγαλύτερο πρόβλημα των φοιτητών εκείνη την περίοδο. Ενώ πρόβλημα αποτελούσε και η παντελής έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων αναψυχής, αλλά και αιθουσών διδασκαλίας. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ