«Μπαμπά, μαμά να με προσέχεις και να οδηγείς με ασφάλεια»

Η Αστυνομία Κύπρου πριν λίγες μέρες, ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook ένα περιστατικό που συνέβη στο δρόμο με μια μητέρα και το ανήλικο παιδί της.

 


Ένα βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση μας υπενθυμίζει πώς το να είσαι γονιός σημαίνει να έχεις ευθύνες και να της αναλαμβάνεις. 

«Σε παραλιακό δρόμο όπου το όριο ταχύτητας είναι 65 χιλιόμετρα ανά ώρα, νεαρή μητέρα εντοπίστηκε χθες το απόγευμα να οδηγεί το αυτοκίνητό της με ταχύτητα σχεδόν διπλάσια από το όριο (120 χιλιόμετρα). 

Το ότι μια οδηγός εντοπίστηκε να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα ίσως να μην αποτελεί είδηση. Αποτελεί όμως μια δυσάρεστη είδηση, ότι στο αυτοκίνητο της νεαρής μητέρας επέβαινε το ανήλικο παιδί της, το οποίο δεν έφερε ζώνη ασφάλειας, αλλά ούτε και βρισκόταν σε σταθερό κάθισμα. 

Κάθε γονιός μπορεί να αντιληφθεί, ότι μια ενδεχόμενη οδική τροχαία σύγκρουση με τέτοια ταχύτητα και χωρίς τα μικρά παιδιά να φέρουν τις ζώνες ασφαλείας τους ή να βρίσκονται σωστά προσδεδεμένα στα ειδικά παιδικά τους καθίσματα, μπορεί να καταλήξει σε τραγωδία. 

Είμαστε γονείς – έχουμε ευθύνη». 


Σχετικα

Στο ελληνικό καφενείο του Ριζοκαρπάσου

Εξόργισε το «bullying» παρουσιάστριας εναντίον του πρίγκιπα Τζορτζ

3 «επικίνδυνα» λάθη που κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ

«Τέλος» οι άδειες οδήγησης για φέτος

Μόνο 3 μέρες πρέπει να εργάζονται όσοι είναι άνω των 40 ετών

Είναι αυτή η πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας;