Περπατάμε στο μονοπάτι της φύσης της Αργάκας

Το Μονοπάτι Μελέτης της Φύσης της Αργάκας, προσφέρει την ευκαιρία στους επισκέπτες της Κοινότητας να γνωρίσουν την ξεχωριστή ομορφιά της. 


Η αφετηρία του Μονοπατιού βρίσκεται περίπου 500 μέτρα ανατολικά της Κοινότητας, στα όρια του Δάσους της Πάφου. Πρόκειται για ένα κυκλικό μονοπάτι, το οποίο μπορεί να περιδιαβεί κανείς ακολουθώντας μια εκ των δυο διαδρομών του, είτε τη σύντομη που είναι μήκους 8 χιλιομέτρων είτε τη μακρινή που έχει μήκος 10 χιλιόμετρα. 

Ο περπατητής αν επιλέξει τη σύντομη διαδρομή θα χρειαστεί δυο περίπου ώρες, ενώ αν επιλέξει τη μακρινή θα χρειαστεί επιπλέον μία ώρα. 

Περπατώντας κανείς στο Μονοπάτι, μπορεί να δει τον υδατοφράκτη της Αργάκας, να θαυμάσει την υπέροχη θέα προς την Κοινότητα, τον Κόλπο Χρυσοχούς και τη Χερσόνησο Ακάμα, να απολαύσει το ξεχωριστό χρώμα και μυρωδιά του δάσους της τραχείας πεύκης. 

Αξίζει λοιπόν να κάνετε και μια στάση στο μέσο περίπου της διαδρομής και από το Παρατηρητήριο Θέας «Μούττη του Κόρακα» να θαυμάσετε τόσο το χωριό όσο και ολόκληρο τον Κόλπο Χρυσοχούς. Τέλος, το Μονοπάτι διαθέτει βρύση με πόσιμο νερό. 

Στις 8 Μαΐου στις 9:30 πμ με τα αυτοκίνητα μας, συναντιόμαστε στο κέντρο της κοινότητας, για να ξεκινήσει η περιπέτεια.   


Σχετικα

Influencer δημοσίευσε φωτογραφίες από το τροχαίο της και το ίντερνετ εξοργίστηκε

Πλέον το Facebook σε αφήνει να δεις όλα όσα ξέρει για σένα

Ανοίγει νέο πάρκο ψυχαγωγίας στη Λευκωσία

Η παραλία «Καρέτα» στο Κίτι οργώνεται από τρακτέρ

4 δελφίνια βγήκαν βόλτα ανοικτά της Λεμεσού

Γιατί δεν ενεργοποιούμε το a/c αμέσως μόλις μπούμε στο αυτοκίνητο