Το τέλειο κυπριακό Κόμμα [4 νεαροί προτείνουν λογότυπα και μανιφέστο]

Δεν αφορά μόνο αυτή την εκλογική αναμέτρηση η αποχή, είναι όμως φαινόμενο που -καλώς ή κακώς- ολοένα και εντείνεται.

 


Article featured image
Article featured image

Οι λόγοι πολλοί. Κόμματα που δεν πείθουν, υποψήφιοι που δεν το ‘χουν, πολιτικές θέσεις που δεν βρίσκουν υποστήριξη, παλαιοκομματισμός, αναξιοπιστία, απογοήτευση… Μπορούμε να λέμε λόγους μέχρι αύριο και κατά πως φαίνεται, η πλειοψηφία των νέων και πάλι θα προτιμήσουν, δικαιολογημένα ή όχι, να δηλώσουν την αγανάκτησή τους, σνομπάροντας την κάλπη και τους μνηστήρες της Βουλής.

Τι θα κέρδιζε όμως τον σταυρό τους; Υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε το λευκό, το άκυρο και τον καφέ και να τους φέρουμε πίσω απ’ την κουρτίνα και μπροστά στην ευθύνη τους/μας για αλλαγή αυτή της άσχημης κατάστασης και του σάπιου συστήματος (ναι, είναι σάπιο);

Απευθυνθήκαμε λοιπόν σε νεαρούς Κύπριους, ταλαντούχους καλλιτέχνες και τους ζητήσαμε να οραματιστούν το δικό τους… τέλειο κόμμα αλλά και να μας εξηγήσουν την ιδεολογία του ή ακόμα και να φτιάξουν το μανιφέστο! Ποιο θα ήταν το κόμμα που θα ψήφιζαν με τυφλά μάτια, με συνέπεια και ανελλιπώς, το κόμμα που αναδεικνύει τις δικές τους αρχές και που θα φέρει την πολυπόθητη… αλλαγή. Κάποιοι το είδαν με θετικό μάτι, κάποιοι είπαν πως το είχαν σκεφτεί ήδη, άλλοι το είδαν με χιούμορ ή και με διάθεση σαρκασμού και ειρωνείας (πάντως, η πλειοψηφία όσων προσεγγίσαμε δηλώνουν φανατικά απολιτίκ, τουλάχιστον μέχρι κάποιος να τους αναζωπυρώσει την -προεκλογικά τόσο κατακρεουργημένη ως λέξη- ελπίδα, οπότε δεν θέλησαν να συμμετάσχουν στο άρθρο).



Και κάπως έτσι φτιάξαμε το δικό μας «μίνι» ψηφοδέλτιο με τα τέλεια κυπριακά κόμματα. Η δική σου ψήφος, που πάει;

 

Ελένη Νικολάου

ΚΙΝΗΜΑ ΖΩΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Τα χρώματα του κινήματος είναι έντονα για να δείχνουν την παιχνιδιάρικη διάθεση των ζώων. Όσο ζωντανά είναι τα ζώα άλλο τόσο έντονα είναι και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι τα ζώα είναι χαρά, μόνο αγάπη σού δίνουν και δυστυχώς ο κόσμος δεν ξέρει να ανταποδώσει την αγάπη του σε αυτά.

Ξέρω ότι ήδη υπάρχουν παρόμοια κινήματα αλλά θα ήθελα αυτό το συγκεκριμένο κίνημα να μπορέσει να θεσπίσει νέους νόμους που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες των φιλοζωικών κοινοτήτων και όχι να βασίζονται σε παλιούς νόμους που ήδη υπάρχουν και δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

 

 

Χρυσόστομος Ιωσηφίδης

ΚΟΜΜΑ ΚΥΠΡΟΥ

Το ΚΟΚ (Κόμμα Κύπρου) θα έχει μια απλή, κεντρική ιδεολογία! Να κάνει την Κύπρο πιο… σέξι! Εφ’ όσον εξασφαλίσουμε έδρα στη βουλή ΘΑ:

-Εδραιώσουμε το φεστιβάλ λεβάντας (η οποία διακοσμεί τον θυρεό του ΚΟΚ), προσπαθώντας να κερδίσουμε το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο είδος τουρισμού! Κύριο attraction του φεστιβάλ θα είναι η επικάλυψη επίμαχων σημείων με λεβάντες.

-Μετατρέψουμε την οδό Σούτσου σε Σούτσου Light District, με βιτρίνες, κόκκινα φωτάκια... απ’ όλα.

-Ιδρύσουμε την πρώτη συντεχνία ενηλίκων στην Κύπρο.

-Κάνουμε προεκλογικά τηλεφωνήματα με αισθησιακές φωνές και μόνο.

-Υποχρεώνουμε τους βουλευτές μας όταν πηγαίνουν στους γάμους να κάνουν δώρα sex toys.

-Περάσουμε νομοθεσία που θα νομιμοποιεί τα upskirt photos στη βουλή.

 

 

Παναγιώτης Πιερής

ΣΑΝ

Είναι το κόμμα που προωθεί την εκμετάλλευση φυσικής ενέργειας, το κόμμα που νοιάζεται για την ανάπτυξη της χώρας του. Η προσδοκία για ανάπτυξη μιας χώρας είναι ανθρωποκεντρική ιδεολογία. Το τέλειο κόμμα για μένα, λοιπόν, είναι αυτό που πιστεύει σε αυτή την αρχή.

 

 

Άννα Μιλτιάδου

ΚΙΝΗΜΑ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩΝ

H Άννα επιλέγει και προτιμά την γλώσσα των hashtags και αφήνει σε αυτά να μεταφέρουν τις θέσεις και την ιδεολογία του κινήματος.

#KinimaOniropolwn #InstaLife #InstaGood #InstaDaily #EnEshiLathos #ToutonEni #Pomba #Unicorn #Rainbows #Stars #Cyprus #Island #Life #Left #Right #Middle #Up #Down #Seriously #ThisIsBull #Outopos #Pattiha #Halloumi #AteGia

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα έκανες αν εκλεγόσουν βουλευτής; [30 Κύπριοι απαντούν]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ