Πολυφωνικός Περίπατος στην παλιά Λευκωσία

Μες στου Μαγιού τις μυρωδιές, ένα νέο λουλούδι ανθίζει φέτος, αφού από αυτή τη χρονιά και κάθε χρόνια, κάθε 14 Μάϊου θα γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Πολυφωνικού Τραγουδιού».



 


Article featured image
Article featured image

Το Πολυφωνικό Τραγούδι, στην παραδοσιακή-δημοτική εκδοχή του, αποτελεί σημαντικότατη έκφραση της λαϊκής πολυφωνίας σε σειρά από λαούς και χώρες. 

Είδη πολυφωνίας απαντούν σχεδόν σε όλα τα Βαλκάνια, στην κεντρική και δυτική Μεσόγειο, τον Καύκασο, την κεντρική Ασία, από την Περσία ως την Ινδία, την Ινδονησία, τη νησιωτική Κίνα, την κεντρική Αφρική. 

Το Σάββατο 14 Μάϊου 2016, μετά από πρωτοβουλία της «Άπειρος» - Πολυφωνικό Καραβάνι και την ανταπόκριση σειράς πολυφωνικών συλλογικοτήτων, ορίστηκε ο πρώτος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού. 


Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας, τις χαρές και τις λύπες μας και να εξαγνιστούμε στον ποταμό των ήχων, στη βουή του κόσμου, στην πολυφωνία που μας αγκαλιάζει και που μας απαρτίζει. 


Πολυφωνικοί όμιλοι ξεχύνονται σε Αθήνα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Λαμία, Καρδίτσα, Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ιταλία, Γαλλία, Γεωργία, Η.Π.Α., με πατινάδες και γλέντια, με παρουσιάσεις και εκδηλώσεις, κοινωνώντας την ομορφιά του πολυφωνικού τραγουδιού, προσκαλώντας και μυώντας νέους συνταξιδιώτες, μελλοντικούς σκυταλοδρόμους!



Στην Κύπρο οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα στενά της Παλιάς Λευκωσίας -γύρω στις 18:00 το απόγευμα- με τη συμμετοχή του Πολυφωνικού Συνόλου Ειδεκανού, σε έναν μουσικό περίπατο που θα κάνει στάσεις για τραγούδι και χορό, σε διάφορα σημεία της πόλης. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ