Τα νέα καινοτόμα smartphones της Lenovo

Δύο ασυνήθιστα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα παρουσίασε η εταιρεία Lenovo.

 


Article featured image
Article featured image

Το ένα μοντέλο έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ειδικές κάμερες προκειμένου να «σαρώνει» τον περιβάλλοντα χώρο και μία συσκευή με αποσπώμενα μέρη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, οι αισθητήρες του Phab2Pro του παρέχουν τη δυνατότητα να «αντιλαμβάνεται» αντικείμενα και χώρους σε κοντινές αποστάσεις, επιτρέποντας την προσθήκη γραφικών στην εικόνα του πραγματικού κόσμου.

Από την άλλη, το Moto Z χρησιμοποιεί μαγνήτες για την προσθήκη προαιρετικού υλικού hardware στο πίσω μέρος της συσκευής, όπως ηχεία ή προτζέκτορα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Phab2Pro είναι η πρώτη συσκευή που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Tango της Google, η οποία ανέπτυξε ένα σύστημα το οποίο ενσωματώνεται στην μπροστινή και πίσω κάμερα και προσθέτει ανίχνευση βάθους και κίνησης.

Η Lenovo υποστηρίζει ότι η τεχνολογία αυτή ανοίγει νέες δυνατότητες στις φορητές συσκευές σε τομείς όπως τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά και στη «μετακίνηση» τρισδιάστατων μοντέλων επίπλων κάτι που θα παρέχει την ευκαιρία στον χρήστη να αλλάζει εικονικά την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού του.

 



Από την άλλη, το Moto Z εισάγει την έννοια του Moto Mods -δηλαδή αποσπώμενων εξαρτημάτων που μπορούν να «καρφιτσωθούν» στο πίσω μέρος της συσκευής.

Ορισμένα από τα εξαρτήματα που σκοπεύει να αναπτύξει η Lenovo για τη συγκεκριμένη συσκευή θα περιλαμβάνουν έναν προβολέα, ένα μεγάφωνο και ένα module που θα προσφέρει στο τηλέφωνο 22 ώρες επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας, χωρίς να προσθέτει όγκο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ