Ανήκουστος ο λόγος που ο Jude Law αρνήθηκε να υποδυθεί τον Superman

Πολλοί είναι οι αστέρες του Hollywood που έχουν αρνηθεί ρόλους σε ταινίες υπερηρώων, κυρίως λόγω της έγνοιας τους μην τους ταυτίσει το κοινό με συγκεκριμένους χαρακτήρες.

 


Article featured image
Article featured image

Ο λόγος, όμως, που ο Jude Law απέρριψε το ρόλο του Superman στην ταινία «Superman Returns», του Bryan Singer, το 2006, ίσως είναι με διαφορά ο πιο ανήκουστος.

Σε συνέντευξή του στο «Late Show» του Colbert, ο Βρετανός ηθοποιός αποκάλυψε ότι αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην ταινία επειδή τον ενοχλούσε πολύ η εικόνα του με τη στολή και το σπάντεξ από το οποίο ήταν φτιαγμένη. «Απλώς δεν ήθελα να το κάνω. Είμαι Άγγλος και νομίζω πως δεν μου ταίριαζε. Ανησυχούσα πολύ για τη στολή και δε μου άρεσε».

Ο Law αποκάλυψε ακόμη πως ο Singer προσπάθησε να τον μεταπείσει, διαβεβαιώνοντάς τον πως η στολή είχε ανανεωθεί και στέλνοντας τη στο ξενοδοχείο που έμενε για να τη δοκιμάσει.

Ο 43χρονος ηθοποιός θυμήθηκε πως πήγε στο μπάνιο, προσπάθησε να στριμωχτεί μέσα στο σπάντεξ, αλλά η εικόνα του στον καθρέφτη απλώς επιβεβαίωσε τους φόβους του.

«Στεκόμουν εκεί και κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και φανταζόμουν την φωτογραφία μου με τη στολή πάνω σε αφίσες σ’ όλο τον κόσμο και απλώς είπα ‘με τίποτα’ και την έβγαλα. Ήμουν ο Superman για δύο λεπτά. Ήταν αρκετό».

Ο ρόλος πήγε τελικώς στον Brandon Routh, o οποίος δεν τον υποδύθηκε ξανά μετά τη χλιαρή υποδοχή που έλαβε η ταινία από κοινό και κριτικούς, η οποία ωστόσο έφτασε τα 391 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ