Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δυο τίγρεις στους Αγίους Τριμιθιάς

Δραματική χαρακτηρίζεται η κατάσταση για τις δύο τίγρεις από την Σιβηρία, που φιλοξενούνται στο ιδιωτικό πάρκο ζώων στους Αγίου Τριμιθιάς.

 


Τόσο το Κίνημα Οικολόγων, όσο και το Κίνημα «Οικολογία Μπροστά» με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν ότι οι δύο τίγρεις βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες  μέσα στον καύσωνα, χωρίς νερό, χωρίς χώρο για λούσιμο,  χωρίς να μπορούν με οποιοδήποτε τρόπο να δροσιστούν σε αυτές τις ιδιαίτερα θερμές ημέρες. 

Τα δύο κινήματα εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την υγεία και τη ζωή των δύο άγριων ζώων, ενώ καλούν αμφότεροι τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση, πριν επαναληφθεί το τραγικό συμβάν με τον ελέφαντα στο Ζωολογικό Πάρκο στην Πάφο. 

«Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση για να καταφέρουμε να σώσουμε τις τίγρεις που η ζωή τους κρέμεται από μια κλώστη. Παράλληλα καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τη νομιμότητα λειτουργίας του συγκεκριμένου ‘ζωολογικού κήπου’». 

«Ως Κίνημα «Οικολογία, ΜΠΡΟΣΤΑ!», ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη ζωή των φυλακισμένων ζώων, αφού αργοπεθαίνουν εξ’ αιτίας του καύσωνα και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα». 


Σχετικα

Η Αφροδίτη, η φώκια που γεννήθηκε πριν μερικούς μήνες στην Πάφο, βρέθηκε νεκρή

Συγγραφείς δημιούργησαν το πρώτο «βρώσιμο» βιβλίο για παιδιά

20 πράγματα που μας εκνεύριζαν στα 90s

Όλη η Πάφος ένα μεγάλο εργοτάξιο [η Λευκωσία δεν κατέχει πλέον τα πρωτεία]

Η μεγάλη έκπληξη της Φουρέιρα για το test DNA που της έκαναν στη Eurovision

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε αντιπολίτευση βάσει της ψηφοφορίας στην Eurovision