Υπαίθριες νύκτες κινηματογράφου και animation ταινίες (μικρού μήκους) στο Almyra

H γοητεία και αίγλη του θερινού κινηματογράφου φέρνει θύμισες μιας τρυφερής, απολαυστικής και νοσταλγικής εποχής, κατά  την δεκαετία του ‘60 μέχρι το ‘80, όταν ο θερινός  κινηματογράφος ήταν μια από τις αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες των κατοίκων της Πάφου.

 


Article featured image
Article featured image

To Almyra στο πλαίσιο προώθησης της τέχνης, προγραμματίζει την προβολή μια σειράς από ταινίες μικρού μήκους Κυπρίων καλλιτεχνών που έχουν λάβει βραβεία από διάφορα αξιόλογα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς.

Οι υπαίθριες προβολές κινηματογράφου και animation ταινίες (μικρού μήκους) θα αρχίσουν την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Όλες οι προβολές θα λάβουν χώρα στο Eauzone, στο Almyra Spa, στις 9.30μμ.

 

Οι προβολές ξεκινούν στις 8 Ιουλίου με μια σειρά από μικρού μήκους animation ταινίες του Χαράλαμπου Μαργαρίτη που θα συμπεριλαμβάνουν την Sonata no.2,  να συνοδεύει με ζωντανή μουσική τις προβολές, και συν-δημιουργίες των καλλιτεχνών Χαράλαμπου Μαργαρίτη και Χρυσόστομου Νεοφύτου.

Ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης γεννήθηκε το 1985 στην Κύπρο. Αποφοίτησε από το εθνικό Superior Καλών Τεχνών σχολείο του Παρισιού (ENSBA) το 2012. Τα έργα του επικεντρώνονται στην χαρακτική, ταινίες κινουμένων σχεδίων, σχέδιο και τη ζωγραφική. Έχει συνεργαστεί, διδάξει και παρουσιάσει τα έργα του  στη  Ελλάδα, Κύπρο και τη Γαλλία. Έχει συνεργαστεί και παρουσίασει τα έργα του σε διάφορα μέρη όπως το κέντρο Πομπιντού, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Stopmotion", "GraverMaintenant" στο ReuilMalmaison το 2009, και σε πολλούς άλλους διεθνείς χώρους.Μεταξύ 11-15 Ιουλίου, το Almyra προσφέρει επίσης στους πελάτες του,εργαστήρι τέχνης για  παιδιά και ενήλικες, με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη Χαράλαμπο Μαργαρίτη.

Η δεύτερη προβολή θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιουλίου, με την ταινία «Ακάμας», του σκηνοθέτη Πανίκου Χρυσάνθου. Η ταινία διαδραματίζεται τη δεκαετία μεταξύ 1950 -1970 όπου ο Τουρκοκύπριος  Ομέρ και η Κύπρια Ροδού μεγαλώνουν μαζί στον Ακάμα, ερωτεύονται και αποφασίζουν να ζήσουν μαζί. Η απόφαση αυτή θα ταράξει τα νερά μια και ένας τέτοιος γάμος δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός στην ντόπια κοινωνία.

Ο Πανίκος Χρυσάνθου γεννήθηκε το 1951 στην Κυθρέα και ασχολείται με ντοκιμαντέρ και σκηνοθεσία. Αποφοίτησε  από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με δίπλωμα στη λογοτεχνία και φιλοσοφία. Εργάστηκε ως βοηθός διευθυντής και εκτελεστικός παραγωγός σε ελληνικές και κυπριακές ταινίες πριν ξεκινήσει να κάνει δικές τους ταινίες. Βραβεύτηκε με το διάσημο Abdiİpekçi βραβείο ειρήνης το 1997 για την ταινία του, «O τοίχος μας» .

Η τρίτη προβολή, θα γίνει την Τετάρτη 20 Ιουλίου, με τις δυο φορές βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους «Άννα» (2012, 22 λεπτά)  και «Δεν θα γεράσουμε ποτέ» (2014, 22 λεπτά) του σκηνοθέτη Σπύρου Χαραλάμπους. Η ταινία «Άννα» αναφέρεται σε μια  Φιλιππινέζα, που φροντίζει ένα ηλικιωμένο, η οποία στην προσπάθεια της να  αποτρέψει την εμμονή του ηλικιωμένου με ένα ηθοποιό σαπουνόπερας θα ανακαλύψει την πικρή αλήθεια αυτής της εξάρτησης του. Η ταινία  «Για πάντα νέοι» αναφέρεται στην τελευταία νύχτα ενός Αυγούστου όταν ο Νίκος θα έχει  την πρώτη του ερωτική εμπειρία. Ξημερώνοντας ο Σεπτέμβρης η Μαρία θα ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Ο Σπύρος Χαραλάμπους, γεννήθηκε το 1971 στη Νότια Αφρική από Κύπριους γονείς. Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Έχει εργαστεί σε διάφορες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα και  Κύπρο ενώ έχει σκηνοθετήσει για το θέατρο και την τηλεόραση. Και οι δύο πιο πάνω ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθέτησε είχαν μεγάλη επιτυχία σε διεθνή φεστιβάλ και έχουν κερδίσει διάφορες υποψηφιότητες και βραβεία όπως του καλύτερου σκηνοθέτη 2015 στο Φεστιβάλ μικρού μήκους ταινίας στην Κύπρο, το καλύτερο σύντομο 2015 Astro βραβείο στο Φεστιβάλ Σαν Φρανσίσκο, καλύτερη πρωταγωνίστρια στο Λος Άντζελες 2016, καλύτερου πρωταγωνιστή στο Κλερμοντ-Φερρανρντ 2016 και άλλα.

Η τέταρτη και τελευταία προβολή για το φετινό καλοκαίρι, την Τετάρτη 27 Ιουλίου, με τις «Φωτεινές Ιστορίες», ένα έργο παρουσιάζει μια σειρά από διάφορα ντοκιμαντέρ μικρής διαρκείας που αναφέρονται σε ιστορίες ανθρώπων που αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στην οικονομική κρίση. Η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο Χριστόφορος Ροδίτης, σκηνοθέτης, είναι ένα ζευγάρι που ενώνει τις  γνώσεις και δεξιότητές του για να  προβάλουν τις πτυχές της τέχνης και της επιστήμης μαζί.

Κοπιάστε στο Αλμύρα και απολαύσετε την μαγεία ενός υπαίθριου θερινού pop-up κινηματογράφου δίπλα από το κύμα, κάτω απ’ τον έναστρο ουρανό.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τμήμα κρατήσεων μας στο 26888705 και στην ιστοσελίδα μας: www.almyra.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ