Το Τμήμα Δασών προειδοποιεί για τις ανεξέλεγκτες δενδροφυτεύσεις στην καμένη γη

Σε μια προσπάθεια να ενημερώσει, αλλά και να προστατεύσει τα δάση μας από λανθασμένες κινήσεις, το Τμήμα Δασών με ανακοίνωση του προειδοποιεί πώς οι ανεξέλεγκτες δενδροφυτεύσεις μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα.

 


Article featured image
Article featured image

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

«Το Τμήμα Δασών με αφορμή τις παρατηρούμενες δενδροφυτεύσεις και αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από ευαισθητοποιημένα άτομα και ομάδες επισημαίνει τα πιο κάτω:

1. Το Τμήμα Δασών ως το αρμόδιο Τμήμα για τη διαχείριση του δασικού μας πλούτου, θα προχωρήσει άμεσα (εντός ενός μηνός) στην εκπόνηση Σχεδίου Μεταπυρικής Διαχείρισης της καμένης περιοχής, στο οποίο θα καθορίζονται μεταξύ άλλων, οι μέθοδοι αποκατάστασης, τα κατάλληλα είδη και προελεύσεις φυτών.

2. Λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη χρήση ακατάλληλου φυτευτικού υλικού, καθώς και το γεγονός ότι βρισκόμαστε εκτός της φυτευτικής περιόδου,  καλείται το κοινό να διακόψει άμεσα τις όποιες δενδροφυτεύσεις στην περιοχή.

3. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας για την ευαισθησία και συμβολή του κοινού στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενημερώνουμε ότι οι ευαισθητοποιημένες ομάδες και άτομα θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλουν στην αποκατάσταση και επαναφορά του τοπίου, μέσα από αναδασώσεις και άλλες δραστηριότητες που θα οργανωθούν κατά την επερχόμενη φυτευτική περίοδο, η οποία αρχίζει τον  Οκτώβριο 2016 και λήγει τον  Μάρτιο 2017.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ