Αν έχεις κλείσει οργανωμένες διακοπές για φέτος, τότε είναι καλό να ξέρεις αυτά

Μπορεί πλέον η διαδικασία του να κλείσεις εισιτήρια και ξενοδοχεία για τις διακοπές σου, να έχει γίνει πολύ απλή κυρίως λόγω διαδικτύου, παρόλα αυτά όμως υπάρχουν περιπτώσεις που το να μεταβείς σε κάποιον προορισμό, κυρίως εκτός Ευρώπης, επιβάλλει καλή έρευνα και οργάνωση, για να μην βρεθείς μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

 


Article featured image
Article featured image

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, μάζεψε μερικά tips σε σχέση με τα δικαιώματα των καταναλωτών, όσο αφορά τις οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό. 

1. Αφού έχετε εντοπίσει τα ταξιδιωτικά γραφεία, τα οποία προσφέρουν το οργανωμένο ταξίδι της επιλογής σας, τότε θα πρέπει να πάρετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να μελετήσετε προσεκτικά τους όρους του οργανωμένου ταξιδιού. Οι όροι αυτοί βρίσκονται συνήθως στο τέλος του καταλόγου των ταξιδιών του ταξιδιωτικού γραφείου.

2. Ο διοργανωτής, πριν να συνάψετε τη συμφωνία, οφείλει να σας δώσει γενικές πληροφορίες, αναφορικά με τα διαβατήρια και τις θεωρήσεις διαβατηρίων που εφαρμόζονται για πολίτες ή κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς επίσης και πληροφορίες σχετικά με τις υγειονομικές απαιτήσεις για το ταξίδι και την παραμονή σας.

3. Ο διοργανωτής οφείλει να σας ενημερώσει έγκαιρα, σε σχέση με:

•  τις ώρες και τους τόπους των ενδιάμεσων σταθμών, τις συνδέσεις μεταφοράς και τις λεπτομέρειες της κατηγορίας της θέσης του ταξιδιώτη, όπως καμπίνα, κλίνη σε πλοίο, σε τρένο κλπ.

•  το όνομα, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του αντιπροσώπου του στην περιοχή διαμονής σας, για να μπορέσετε να αποταθείτε για βοήθεια σε περίπτωση δυσκολιών. 

Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αισθάνεστε ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, δημιουργήθηκαν οποιαδήποτε προβλήματα που δεν επιλύθηκαν, μπορείτε να υποβάλετε το παράπονό σας στην Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ