Στη Λεμεσό το 1ο Φεστιβάλ Εικαστικών Εγκαταστάσεων [installation]

Το περιβάλλον διαμορφώνει εμάς ή εμείς αυτό; Ποια η σχέση με ότι μας περιβάλλει; Οι καλλιτέχνες δια μέσου της δουλείας τους καλούνται να διερευνήσουν και να διαπραγματευτούν με τον περιβάλλον χώρο και η εικαστική εγκατάσταση, θα γίνει το μέσο με το οποίο ο καλλιτέχνης θα επιχειρήσει να αναπτύξει τον πιο πάνω διάλογο ώστε να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα του.

 


Το Εικαστικό Φεστιβάλ επιδιώκει όχι μονό να δημιουργήσει μία αλληλεπίδραση μεταξύ κοινού και έργου τέχνης, αλλά δίνει επίσης τη δυνατότητα στο κοινό, να γνωρίσει καλύτερα την εγκατάσταση χώρου ως εικαστικό μέσο. 

Το 1ο Εικαστικό Φεστιβάλ Εγκαταστάσεων (εφέ) θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Πλατείας Ηρώων -σημείο αναφοράς για την Λεμεσό, και καθρέφτης της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης. Οι εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία της περιοχής, εμπλουτίζοντας έτσι την εμπειρία του κοινού καθώς και των περαστικών. 


Τα κόκκινα φανάρια μιας άλλης εποχής, έρχονται να αντικατασταθούν σε αυτό το φεστιβάλ με τα κόκκινα σημεία αναφοράς στις εγκαταστάσεις, δημιουργώντας έτσι ένα ενιακο παιχνίδι και προτείνοντας μια εναλλακτική λύση μέσα από την εικαστική αντίληψη. 


Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2016 και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να το περιηγηθούν, ακολουθώντας το χάρτη του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ Εικαστικών Εγκαταστάσεων είναι μια από τις εικαστικές δράσεις του επιμελητήριου Καλών Τεχνών για το 2016, υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

*Την επιμέλεια έχουν o Λούκαs Ιωάννου και η Χριστίνα Μιχαηλίδη.


Σχετικα

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)