Τα καμάκια της Κύπρου που... τρελαίνουν τις τουρίστριες

Ήλιος, θάλασσα, καλό φαγητό και… έρωτας. Άλλωστε, πως θα μπορούσε να λείπει ο έντονος ερωτισμός από το νησί της θεάς Αφροδίτης;

 


Article featured image
Article featured image

Το κυπριακό καμάκι έκτοτε ήταν αντικείμενο σχολιασμού, με τους Κύπριους εραστές να ξεχύνονται κάθε καλοκαίρι στις παραλίες και στις δισκοθήκες (τότε), επιδεικνύοντας στις ξένες τουρίστριες τα κάλλη τους. 


Στη Σουηδία, την Ελβετία, την Αγγλία και άλλες Δυτικές χώρες είναι γνωστά και τα καμάκια της Κύπρου. Τα άλλοτε ντροπαλά αγόρια του νησιού μας, έχουν εξελιχθεί σε έμπειρους συνοδούς – εραστές των κοσμικών ακτών της Λεμεσού, της Αγίας Νάπας, της Λάρνακας και της Πάφου.


Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερο ρεπορτάζ του «Περιοδικού», 30 χρόνια πριν, οι Κύπριοι εραστές (summer edition) είχαν γίνει κάτι σαν ανεπίσημοι συνοδοί των κοριτσιών, οι οποίες ενώ στην αρχή τους φοβόντουσαν, στη συνέχεια τους θεωρούσαν απαραίτητους. 

«Στην αρχή κάνουν τις δύσκολες. Θέλουν μόνο να χορέψουν, να πιούν, να διασκεδάσουν. Μετά όμως έρχονται όλα μόνα τους. Άλλες φορές το επιδιώκουν. Υπάρχουν φορές που δεν βρίσκουν φίλο εδώ και τις βλέπεις να κάθονται στο πεζοδρόμιο λυπημένες. Κάνουμε έρωτα όπου βρεθούμε. Στην παραλία, στο γρασίδι, στις βεράντες, στα διαμερίσματα τους κρυφά, γιατί απαγορεύεται να μπούμε μέσα». 

Ο Ανδρέας Θεοδώρου από το Λιοπέτρι, εξομολογείται την εμπειρία του με τις τουρίστριες τις περιοχής, καμαρώνοντας για τις επιτυχίες του. «Δεν είναι λίγες οι φορές που μας ζητούν να πάμε μαζί τους στο εξωτερικό. Όταν φύγουν μας στέλνουν επιστολές, κάρτες και λέγουν ότι θα ξανάρθουν.

Πρώτα ήμασταν κάπως βίαιοι και πιεστικοί, πλέον όμως όχι. Όλα έρχονται μόνα τους. Φέτος, για να καταλάβεις, πήγα με 15 γυναίκες. Πέρσι, με καμία διότι ήμουν αρχάριος». 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το φαινόμενο εντοπιζόταν σε όλα τα παραλιακά θέρετρα της Κύπρου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ