11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου στην Πάφο

Το ενδέκατο χρόνο συνεχούς παρουσίας του γιορτάζει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, και οι διοργανωτές ετοίμασαν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα προβολών.

 


Article featured image
Article featured image

Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 100 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες πρόσφατης παραγωγής, που  προέρχονται από 33 χώρες, οι οποίες πρόκειται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή και όποιον θέλει να ζήσει την μαγεία του Κινηματογράφου, μέσα από την φρέσκια και δημιουργική ματιά των νέων καλλιτεχνών από όλες τις ηπείρους που διαγωνίζονται για τα βραβεία  «Χρυσή Αφροδίτη»! 

Οι διοργανωτές φέτος, κάνουν ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή. Οι Σινεφίλ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη επιτροπή στην Πάφο μπορούν να στείλουν e mail στο cyiff2016@gmail.com  ή να τηλεφωνήσουν στο 99798112. 

Η VIP κριτική επιτροπή αποτελείται  -μεταξύ άλλων δημιουργών-  από τους Παραγωγούς  Vivek Singhania από την Ινδία και τον George F Roberson από τις ΗΠΑ, καθώς και τον σημαντικό Διευθυντή Φωτογραφίας  Bill Butler (Jaws, Rocky, Grease, Νονός, κλπ). 

Το 11 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Σεπτεμβρίου με τις προβολές να γίνονται στο Κ- Cineplex στο Kings Avenue Mall και το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου  Νεάπολις στη Πάφο. 

Εκεί οι λάτρεις της Έβδομης Τέχνης και θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ευχάριστα ένα μαραθώνιο προβολών. Το φεστιβάλ τιμά τη γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης με το βραβείο «Χρυσή Αφροδίτη» για τη καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους στο τέλος του Φεστιβάλ. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του Box Office θα δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση στην Πάφο. Οι παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

α) Το Εργαστήριο - Masterclass "WHEEL of FAME – Ο ΤΡΟΧΟΣ της ΦΗΜΗΣ" με την εξαιρετική ελληνοαμερικανίδα ολιστική ενεργειακή θεραπεύτρια Θάλεια Αλεξίου στις 18/9 ώρα 10.00- 16.00 στο ειδυλλιακό μέρος Suite48 στην Πάφο. Το εργαστήριο είναι στα αγγλικά και θα επαναληφθεί στις 21/9. 

Μερικά σημεία του εργαστηρίου-Masterclass “Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ  ΦΗΜΗΣ” είναι:

- O ‘Τροχός της Φήμης (Υour Wheel of Fame) σας' και πώς λειτουργεί

- Πως μπορούμε να εξυγιάνουμε τον Τροχό της Φήμης σας, μαθαίνοντας  τον τρόπο που τα μυστικά του συνειδητού και του υποσυνείδητου λειτουργούν.

- Θα αυξήσετε το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των δυνάμεων σας.

- Θα μάθετε ποιος είναι ο ρόλος της αγάπης, της ευγνωμοσύνης, πως τις βιώνετε και κατά πόσο έχει να κάνει  αυτό με την επιτυχία σας.

- Θα υπάρξει μία σειρά από διαλογισμούς και θα έχετε την ευκαιρία να δουλέψετε προσωπικά με τη Θάλεια για να εκφράσετε πιο γρήγορα τα όνειρα ή τις προσδοκίες σας.Κόστος: 150 ευρώ ανά άτομο

Κράτηση / Πληροφορίες: thetapetra111@gmail.com

Τηλέφωνα:  00357-99798112, 0030-6972080441

 

β) CYIFF Hollywood Βreakfast, 24/9, 10πμ-1μμ: «Παρουσίαση αρχικής ιδέας σεναρίου σε σκηνοθέτες και παραγωγούς και Hollywood Stars Network Pitch Package". Για την επιλογή των σεναρίων, θα πρέπει να σταλούν μέχρι δύο σελίδες περίληψη και το σενάριο στο  cineartpress@gmail.com μέχρι τις  5 Σεπτεμβρίου.

γ) Τα πάρτι στην έναρξη και στο τέλος  του Φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθούν στο Suite 48 στην Πάφο στις 14 και στις 24 Σεπτεμβρίου.

δ) Η τελετή για τα βραβεία  «Χρυσή Αφροδίτη»  θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνόπολις20 στην Πάφο στις 25 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ