Οι πανηγυρισμοί της Κατερίνας Στεφανίδη για το χρυσό [βίντεο]

Με άλμα στα 4.85μ, η Ελληνίδα αθλήτρια του άλματος επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο στίβο, το 3ο χρυσό και το 6ο συνολικά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

 


Article featured image
Article featured image

Το αργυρό κατέκτησε η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις που έκανε το ίδιο άλμα, αλλά είχε περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες, ενώ το χάλκινο πήρε η Νεοζηλανδή Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ με άλμα στα 4.80μ. 

Το χρυσό της Στεφανίδου ανέβασε την Ελλάδα 6 θέσεις στον πίνακα γενικής κατάταξης μεταλλίων.

Η επιτυχία της Κατερίνας Στεφανίδου, χάρισε στην Ελλάδα το 6ο συνολικά μετάλλιο και μια άνοδο 6 θέσεων στην κούρσα των μεταλλίων στους Ολυμπιακούς του Ρίο.  

Πλέον με 3 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα η Ελλάδα βρίσκεται στην 23η θέση, μια θέση πάνω από την Αργεντινή και μια κάτω από την Κολομβία. 

Στην πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων βρίσκονται οι ΗΠΑ με 105 μετάλλια, στη δεύτερη θέση η Βρετανία με 60 μετάλλια και στην τρίτη η Κίνα με 65 μετάλλια. 

 



Οι πανηγυρισμοί την ώρα του χρυσού

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την κατάκτηση του χρυσού, η Ελληνίδα αθλήτρια ξέσπασε σε δάκρυα χαράς με τον άντρα και προπονητή της να εισβάλλει στο γήπεδο να την αγκαλιάζει και να πανηγυρίζουν μαζί. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ