Φεστιβάλ παρθενίας διοργανώνει η νεολαία Ορθόδοξων Χριστιανών

Πολλοί θα πουν ότι σήμερα δεν υπάρχουν πολλοί που διατηρούν την παρθενία τους και άλλοι ότι η παρθενία είναι υπερεκτιμημένη, υπάρχουν όμως και κάποιοι που όχι μόνο έχουν ψηλά τη σωματική παρθενία, αλλά διοργανώνουν και φεστιβάλ για να την τιμήσουν.

 


Article featured image
Article featured image

Για να γίνουμε πιο ακριβείς, στο όρος Elbrus της Ρωσίας η ορθόδοξη νεολαία της χώρας, η οποία απεχθάνεται τις προγαμιαίες σχέσεις και τα διαζύγια, θα διοργανώσει στις 23 Σεπτεμβρίου ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην παρθενία και τον Θεό. 

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πολλαπλές δραστηριότητες, όπως συμμετοχή στην εκδήλωση εορτασμού της Αγίας Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας (τρεις αδερφές που θέλησαν να διατηρήσουν την αγνότητά τους επιλέγοντας ένα απομακρυσμένο μέρος στην έρημο). Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Εκκλησία του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην πόλη Tyrnyauz, για να προσευχηθούν στη χάρη του. 

Επειδή το φεστιβάλ πραγματοποιείται τέλη Σεπτέμβρη στην Οροσειρά του Καυκάσου, οι κατασκηνωτές προτρέπονται να φορούν όσο το δυνατόν πιο ζεστά ρούχα. 

«Το βουνό Elbrus στέφεται από δύο κορυφές, η μια εκ των οποίων ελαφρώς δεσπόζει επί της άλλης, και μας θυμίζει ότι ο σύζυγος είναι η κεφαλή της συζύγου. 

Το αδιάλυτο και η σταθερότητα του γάμου συμβολίζεται από τη συνένωση αυτών των δύο κορυφών κάτω από τον ουρανό εις μία σάρκα. Το λευκό χιόνι στην κορυφή του βουνού Elbrus, το οποίο είναι η ίδιο σε κάθε εποχή, μοιάζει πάντα με την αγιότητα και την καθαρότητα του γάμου που εκπορεύεται εκ παραδείσου από τον Θεό», αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του ορθόδοξου κινήματος ‘Όχι στο διαζύγιο’, το οποίο εναντιώνεται στα διαζύγια και διοργανώνει το φεστιβάλ. 

Ενώ συνεχίζει: «Για πολλά έθνη η προγαμιαία παρθενιά θεωρείται ως προαπαιτούμενο για γάμο, και στον ίδιο το γάμο συνεχίζεται με τη μορφή της πίστης και το αδιάλυτο της Ένωσης του γάμου. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, η παρθενία μπορεί να χαρακτηριστεί ως εθνική κληρονομιά και η διατήρηση της παρθενίας πρέπει να θεωρηθεί ως ένα θέμα εθνικής σημασίας».


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ