Σεξομολογήσεις #276: «Όλα ok, τελικά είσαι γκέι»

Article featured image
Article featured image

Τipster μου σε χαιρετώ,

Η ώρα είναι περασμένη και θα έσπαζα αν δεν σου έγραφα. Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.

Γιατί κάποιοι να απαρνιούνται τον εαυτό τους και συνάμα την ευτυχία τους;

Kαι τι εννοώ με αυτό;

Καταρχάς, είμαι γυναίκα, γκέι και ευτυχισμένη που αποδέχτηκα τον εαυτό μου και τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό.

Στα 26 μου χρόνια και μετά από μια σχέση που είχα στα φοιτητικά μου χρόνια, τα έβαλα κάτω και μου είπα: όλα ok. Τελικά είσαι γκέι. Μια χαρά. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με εμένα, το ανακοίνωσα και στις φίλες μου και όλα ok, μέλι-γάλα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι γνωρίζω προσωπικά αρκετά γκέι άτομα, είτε άντρες, είτε γυναίκες, που ενώ γνωρίζουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό είτε τον κρύβουν, είτε τον αποσιωπούν ή ακόμη χειρότερα κοροϊδεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και τους ανθρώπους που είναι μαζί τους. Φτιάχνουν οικογένειες βασισμένες στην υποκρισία και το ψέμα.

Με λυπεί και με θυμώνει, να το βλέπω, να το αντιλαμβάνομαι και να μην μπορώ να το αλλάξω.

Θεωρώ πως, από την στιγμή που ξέρεις ποιος είσαι (είσαι βέβαιος για την σεξουαλική σου ταυτότητα και αρκετά ώριμος να το παραδεχτείς πρώτα στον εαυτό σου), δεν έχεις το δικαίωμα να παίζεις ούτε με τους άλλους, ούτε με εσένα.

Η ευτυχία μας είναι πάντα επιλογή την οποία οφείλουμε και σε μας αλλά και στους άλλους. Γιατί να την απαρνιόμαστε δημιουργώντας φαύλους κύκλους από τους οποίους δεν υπάρχει ανώδυνη έξοδος;

Πες μου τη γνώμη σου,

Φιλικά,

Μια προβληματισμένη

 

 

Σε αυτή τη ζωή, μην ψάχνεις για ανώδυνες εξόδους… Είναι σπάνιες! Συμφωνώ ότι είναι κρίμα κι άδικο να χτίζονται σχέσεις και οικογένειες πάνω στο ψέμα και την υποκρισία. Όσο για το θέμα των γκέι, η παραδοχή από τους ίδιους και η αποδοχή από τους άλλους είναι ένα θέμα, που εδώ στον τόπο μας έμεινε ιδία τάξη! Θέλουμε ακόμη πολλή δουλειά μέχρι να ισοπεδώσουμε τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουμε περιβάλλον οικείο σε όλους μας. Πρέπει, επιτέλους, να πάψουμε να ασχολούμαστε, να κρίνουμε και να κατακρίνουμε, να στιγματίζουμε και να παραμερίζουμε άτομα με άλλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς. Ποιος έχει δικαίωμα -αλήθεια- να υποδείξει τι είναι σωστό και τι λάθος στην προσωπική ζωή του καθενός; ΚΑΝΕΝΑΣ! Ζεις αυτό που επιλέγεις, κάνεις αυτό που επιθυμείς και είσαι ο αποκλειστικά υπεύθυνος της κουλτούρας που έκτισες και της ίδιας της ζωής σου. Εσύ, λόγου χάρη, επέλεξες να ανακοινώσεις ότι είσαι γκέι στις φίλες σου (στην οικογένειά σου, όχι;) και είσαι μια χαρά. Good for you. Αν κάποιοι άλλοι επιλέγουν να μην το ανακοινώσουν, σίγουρα είναι λυπηρό, γιατί εγκλωβίζονται σε προσωπικές αυταπάτες. Όμως, κάθε περίπτωση κρύβει διαφορετικές παραμέτρους, που εμείς δεν γνωρίζουμε. Άρα, ας μην τους κατακρίνουμε. Ας αφήσουμε τον καθένα να ζει τον μικρό παράδεισο ή τη μικρή κόλαση που έχτισε γύρω του με τις ίδιες τις επιλογές του. Κι εσύ, μικρή και προβληματισμένη, σταμάτα να ασχολείσαι με τους γύρω σου και χτίσε τη δική σου πορεία. Η κάθε διαδρομή είναι μια πρόκληση από μόνη της, γι’ αυτό κάνε focus και προχώρα!

 

#AskTipster

Αν θέλεις κι εσύ απάντηση στην απορία σου γράψε στο mail sextalk@cityfreepress.com.cy


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ