Το ελληνικό twitter γλεντάει με τη «σύλληψη» των μεταμφιεσμένων δημοσιογράφων στο #perouka_gate

Το hashtag #perouka_gate αποτέλεσε τις τελευταίες ώρες το απόλυτο trending στο ελληνικό twitter.

 


Article featured image
Article featured image

Αρχικά βγήκε το Αθηναϊκό Πρακτορείο με την πιο κάτω ανακοίνωση: «Οι Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης μεταμφιέστηκαν και παρακολουθούσαν τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του στο ξενοδοχείο και χρέωσαν μικρογεύμα στο δωμάτιό του. Φέρονται να δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού και κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού. Αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία».

Ο ανταποκριτής του Star, Δημήτρης Σουλτογιάννης, όμως διαψεύδει ότι συνελήφθη, ενώ χαρακτήρισε ντροπή τον τρόπο που μεταδόθηκε η είδηση απ’ το Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Βρεθήκαμε στο ξενοδοχείο που διαμένει [ο κ. Παππάς] για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Έκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούνται μεταμφίεση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ...». Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με... ‘λευκή ατζέντα’... Προφανώς, η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!».

Από την άλλη, ο Θάνος Δημάδης φωτογραφήθηκε με περούκα, χωρίς να διαψεύδει τη μεταμφίεση.Τη δική τους εκδοχή για την ιστορία όμως έδωσαν και αρκετοί Έλληνες τουϊτεράδες:

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ