5+1 θεωρίες συνωμοσίας για την ψεσινή μπλε λάμψη στον κυπριακό ουρανό

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε χθες βράδυ όταν εκατοντάδες ανυποψίαστοι Κύπριοι είδαν στον ουρανό φωτεινό αντικείμενο, το οποίο ακολούθως εξερράγη και κατέπεσε σε άγνωστο σημείο.

Η έγκριτη ομάδα της City, μετά από έκτακτη διεπιστημονική συνάντηση που είχε, κατέληξε σε κάποια πρώτα σενάρια τα οποία ενδεχομένως να αφορούν στο συμβάν.

 


Article featured image
Article featured image

1.

Έχει ξεχειλωθεί τόσο πολύ μες το facebook ο στίχος του Ελύτη «Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε» -απ’ όσους έκαναν τουρισμό στα ελληνικά νησιά φέτος- που ο Θεός αποφάσισε να ξοδέψει τσας περισσότερο μες την νύχτα. Τον είδε κανείς ψες τον Θεό; Δεν τον είδε. Ήταν το μπλε που ξόδεψε. 

 

2. 

Μετά το παιγνίδι Ανόρθωση-Σαλαμίνα και την ντροπιαστική -κατά τον προπονητή της Ανόρθωσης- ισοπαλία, ο Πούτσε βγήκε εκτός εαυτού και εκτόξευσε τα πυρά του προς πάσα κατεύθυνση. Το χρώμα που καταγράφηκε στον ουρανό ήταν μπλε. Τον προπονητή τον λένε Πούτσε. Κάντε την πρόταση. 

 

3. 

Εκνευρισμένος απ’ την χασούρα των βουλευτικών, ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους έβαλε στο μάτι την καρέκλα στο δημαρχείου Λεμεσού. Κι επειδή δεν προτίθεται να χάσει δεύτερη καρέκλα μες τον ίδιο χρόνο, άρχισε να κάνει τα κουμάντα του από τώρα για τον Δεκέμβριο. Η μπλε λάμψη που παρατηρήθηκε ψες στον ουρανό ήταν το πρώτο δοκιμαστικό για τα πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν την Λεμεσό όταν βγει δήμαρχος. Η χρήση του μπλε χρώματος αντιλαμβάνεστε πως ανταποκρίνεται στην παράταξη που εκπροσωπεί ο κύριος Θεμιστοκλέους. Αυτό.  

 

4. 

Η τραγική εκδοχή σχετικά με το συμβάν υποστηρίζει πως η μπλε λάμψη οφείλεται σε άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο και το οποίο μετέφερε μία χούφτα άτυχα στρουμφάκια που είχαν ως προορισμό το ΡΙΚ όπου και ήταν καλεσμένοι της Βιβής με απώτερο σκοπό να την κάνουν να χαμογελάσει για πρώτη φορά. Δυστυχώς το εν λόγω ΑΤΙΑ προσέκρουσε με τα δοκιμαστικά πυροτεχνήματα του Θεμιστοκλέους και τις τραγικές συνέπειες τις ξέρετε. Μπλε τα στρουφάκια, μπλε τα πυροτεχνήματα, καταλαβαίνετε. Είναι πλέον σίγουρο, η Βιβή δεν θα χαμογελάσει ποτέ.  

 

5. 

Τελευταία και επικρατέστερη θα λέγαμε εκδοχή είναι πως κάποιοι παφίτες που την είδαν MythBusters επιχείρησαν το γνωστό πείραμα με τις Mentos και την diet coke. Ένας από την Πέγεια αποφάσισε να το εξελίξει και αντί για Mentos έριξε μέσα ένα μπλε χαπάκι βιάγκρα. Ιδού τα αποτελέσματα κύριοι, γιατί άμα σας λένε don’t try this at home, σημαίνει don’t try this at home. 

 

6. 

Η θεωρία ότι τόσο η λάμψη όσο και η έκρηξη που ακούστηκε οφείλονται σε ουράνιο σώμα [π.χ. πετρώματα προερχόμενα από μετεωρίτη τα οποία εγκλωβίστηκαν στην ατμόσφαιρα της γης και τεμαχίστηκαν πάνω από την Κύπρο] και πως πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο, απορρίπτεται ως ανυπόστατη. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ