Η χρονιά που έφυγε μέσω της έκθεσης #recalling2016 στο ξενοδοχείο Almyra

Η τέχνη είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος μπορεί να νικήσει τον χρόνο και αυτό μπορεί να αποδειχθεί περίτρανα μέσω της έκθεσης #recalling2016 που διοργανώνει αυτές τις μέρες το Almyra, με σκοπό κυρίως να αποχαιρετήσει τη χρονιά που έφυγε με έναν πιο καλλιτεχνικό τρόπο.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε λίγο καιρό πριν από το Art Studio by Katerina Foukara and Arsenty Lysenkov αλλά και το Almyra Hotel, οι οποίοι καλούσαν καλλιτέχνες να ανεβάσουν τη δουλειά τους στο Facebook ή το Instagram με το hashtag #recalling2016.

Δουλειά η οποία θα φανερώνει την οπτική του καθενός αλλά και τις εμπειρίες τους για το 2016, μέσα από installations, ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική, video art, φωτογραφία, κολλάζ, ή ακόμα και μέσω άλλες μορφές έκφρασης όπως η ποίηση ή η μουσική.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να θυμάται με διαφορετικό τρόπο το 2016 και για πολύ διαφορετικά πράγματα ή γεγονότα. Κάποιος ίσως θυμάται τις εκλογές στην Αμερική ή την πτώση ενός κομήτη, και άλλος ένα ταξίδι, την γέννηση ενός παιδιού, έναν νέο φίλο ή έναν νέο εχθρό, αλλά πάντως όλα αυτά, «σημαντικά» ή «ασήμαντα», συναποτέλεσαν τη χρονιά που έφυγε οπότε για τον καθένα είχαν τη σημασία τους.

 

Όλα τα έργα που μαζεύτηκαν σε facebook και Instagram στο πλαίσιο του καλέσματος, μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ ή στο Instagram με το #recalling2016.

 

Μια επιλογή από αυτά (δες πιο κάτω λίστα με καλλιτέχνες) θα παρουσιαστούν στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο, μεταξύ 14-29 Ιανουαρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14/01, στις 19:30

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ