Η Άντρια Λαγού φροντίζει για την ψυχική υγεία των κατοικιδίων σου

Πόσες φορές ένιωσε πώς το να μεγαλώνεις και να φροντίζεις ένα σκύλο ή μια γάτα είναι εξαιρετικά δύσκολο, μέχρι και ακατόρθωτο;

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί να ακούγεται περίεργο στην αρχή, παρόλα αυτά το να εκπαιδεύσεις σωστά το κατοικίδιο σου δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι όμως πέρα για πέρα αναγκαία.

Πολλοί βέβαια μπορεί να σκέφτονται το κόστος ή ακόμα και την ταλαιπωρία που θα βιώσουν τα ζώα τους, αν τα στείλουν σε κάποιο εκπαιδευτή σκύλων. Υπάρχει όμως και μια εκπαιδεύτρια η οποία κάνει αυτή τη δουλειά διαφορετικά.

Η Άντρια Λαγού ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ψυχικής και Σωματικής Υγείας Ζώων «AnimaLife», αυτοπροσδιορίζεται ως θετική εκπαιδεύτρια ζώων η οποία όμως έχει και σπουδές στις φυσικές θεραπείες ζώων.

Μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της εκπαίδευσης των κατοικίδιων, αλλά και των ιδιοκτητών τους, που έχει ως στόχο την εκπαίδευση του ζώου σε θέματα συμπεριφοράς, ρουτίνας, καθημερινότητας, αλλά και ειδικών περιπτώσεων.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της θα βρεις πολλά παιχνίδια για σκύλους, γατάκια, κουνελάκια και όχι μόνο. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης – ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην όλη διαδικασία- μπορεί να μάθει από πού πηγάζουν τα τυχόν προβλήματα του ζώου, τις ιδιαιτερότητες του, αλλά και κάποιες περίεργες συμπεριφορές.

 



«Το κάθε ζώο είναι διαφορετικό, το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα και ιδιαιτερότητες. Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο χρειάζεται ένας συνδυασμός μέσω φυσικών θεραπειών και εκπαίδευσης για να έχουμε ένα ζωάκι ψυχικά και σωματικά υγιές και ευτυχισμένο», τονίζει η εκπαιδεύτρια.

Η ίδια προτείνει μάλιστα συγκεκριμένες θεραπείες όπως η Bach, διάφορες αρωματοθεραπείες, hydrosols αλλά και μασάζ. Παράλληλα εφαρμόζει και εναλλακτικές θεραπείες για χρόνιες παθήσεις του ζώου σου, πάντα σε συνεργασία με τον κτηνίατρο.

Μάθε πώς μπορείς να κάνεις μασάζ στο ζώο σου, βοηθώντας το όχι μόνο να χαλαρώσει και να δυναμώσει το δέσιμο μεταξύ σας, αλλά και για να βοηθήσει ζωάκια με χρόνιους πόνους ή με σωματικά προβλήματα.

Η Άντρια παρόλα αυτά δεν μένει μέχρι εκεί, αφού πρόσφατα ξεκίνησε μια ιδιαίτερη εκστρατεία φροντίδας και περιποίησης για όσους αποφασίζουν να υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα ή ζώα από καταφύγια.

 



Συγκεκριμένα το «AnimaLife», θέλοντας να βοηθήσει τα αδέσποτα ζώα προσφέρει μέσω της Θετικής Εκπαίδευσης και της Αρωματοθεραπείας ζώων ένα ειδικό πρόγραμμα στην τιμή των 20 ευρώ το μήνα, που έχει ως σκοπό να καλύψει για όσο διάστημα χρειάζεται, τις ψυχικές και συμπεριφοριστικές ανάγκες του ζώου.



Συγκεκριμένα το πρόγραμμα παρέχει:

Καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία εφόσον χρειάζεται με τον ιδιοκτήτη

Όσες συνεδρίες αρωματοθεραπείας ή εκπαίδευσης χρειάζονται

Διόρθωση προβληματικής συμπεριφοράς

Καταπολέμηση φοβίας

Διόρθωση επιθετικής συμπεριφοράς

Διαχείριση άγχους

Προσαρμογή στο νέο χώρο

Κοινωνικοποίηση

Γλώσσα επικοινωνίας με το κατοικίδιο σας

Σωστή σχέση με το κατοικίδιο σας

Και ότι άλλο σας απασχολεί





 

Και ένα tip από την Άντρια Λαγού

Κανένα κουταβάκι ή γατάκι δεν πρέπει να αποχωρίζεται από τη μανούλα του πριν την ηλικία των δύο μηνών. Σε αυτή την ηλικία ακόμη εκπαιδεύεται από αυτήν πώς να συμπεριφέρεται. Πολλά προβλήματα στρες ή επιθετικότητας σε μεγαλύτερα ζωάκια πηγάζουν από τον γρήγορο αποχωρισμό από τη μαμά του.

 

*Την Άντρια Λαγού θα την εντοπίσεις στον καινούργιο της χώρο το Κέντρο Ψυχικής και Σωματικής Υγείας Ζώων «animaLife» στη Λεωφόρο Κρανιδιώτη 21, Λάρνακα (99255001)

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ