Μοίρασαν δωρεάν 8.500 τσιγάρα κάνναβη στην ορκωμοσία του Trump

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Donald Trump, για να μοιράσουν δωρεάν χιλιάδες τσιγάρα με ινδική κάνναβη.

 


Article featured image
Article featured image

Σκοπός ήταν να ευαισθητοποιήσουν τους καταναλωτές, καθώς όπως αναφέρουν, η μαριχουάνα νομιμοποιήθηκε το 2015 στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

Οι οργανωτές της εκδήλωσης (DCMJ) έφτιαξαν 8.500 τσιγάρα κάνναβη και τα μοίρασαν στον κόσμο.

«Εδώ και τρεις εβδομάδες στρίβουμε τσιγάρα» εξήγησε χαμογελώντας ένας από τους οργανωτές της εκδήλωσης.

Αυτό που ζητούν είναι να παραμείνει νόμιμη η χρήση μαριχουάνας στην Ουάσινγκτον.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Donald Trump, ωστόσο αντιτίθεται στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι νόμιμο να καλλιεργεί κανείς στο σπίτι του μέχρι και έξι φυτά ινδικής κάνναβης και να έχει στην κατοχή του έως και 56 γραμμάρια και να την χαρίζει, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι άνω των 21 ετών. Απαγορεύεται όμως η χρήση σε δημόσιους χώρους και κυρίως η αγορά και η πώληση της κάνναβης.

«Δεν πρόκειται για πολιτική εκδήλωση. Όλοι όσοι στηρίζουν τη χρήση κάνναβης είναι καλοδεχούμενοι. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστό στον κόσμο ότι η κάνναβη είναι νόμιμη εδώ και περιμένουμε να παραμείνει νόμιμη» είπε ένας από τους οργανωτές της εκδήλωσης.

Η Νάταλι ντε Λεόν, μέλος της οργάνωσης, αγωνίζεται για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

«Υπάρχουν ασθενείς που υποφέρουν και η κάνναβη θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο τους», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας «γελοίο» να επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως, όχι όμως και η χρήση μαριχουάνας.

Η Ντον Λι-Κάρτι συμμετείχε στην εκδήλωση για να προβάλει τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης. Ισχυρίζεται ότι η 9χρονη κόρη της θεραπεύτηκε χάρη σε μια θεραπεία βασισμένη στη χρήση κάνναβης.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ