17χρονη transgender επέτρεψε στην κάμερα να καταγράψει τη μεγαλύτερη αλλαγή της ζωής της

Το National Geographic κατέγραψε λεπτομερώς σε βίντεο ακόμα και μέρος της χειρουργικής επέμβασης επαναπροσδιορισμού του φύλου της 17χρονης transexual Emmie Smith, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, η Emmie προσκάλεσε την Lynn Johnson, φωτογράφο του National Geographic, στο χειρουργείο για να καταγράψει τη διαδικασία με την ελπίδα τα πλάνα να βοηθήσουν στην ευρύτερη κατανόηση της ζωής των νέων transexual. «Ήταν αγχωτικό και τρομακτικό κατά καιρούς, αλλά τελικά έγινε κάτι σαν αποστολή», είπε η Smith στο National Geographic.

Το βίντεο καταγράφει λεπτομερώς ακόμη και μέρος της επέμβασης που ολοκληρώθηκε έχοντας αφαιρέσει τους όρχεις και το μεγαλύτερο μέρος του πέους, κόβοντας την ουρήθρα ώστε να είναι μικρότερη, και χρησιμοποιώντας τμήματα από το δέρμα της για να δημιουργηθεί ένας κόλπος.

«Το να κρύβω την ομοφυλοφιλία μου υπήρξε ένα από τα χειρότερα κομμάτια της ζωής μου. Το να το αποκαλύψω δεν είναι τόσο πολύ προσωπική αλλαγή, αλλά κοινωνική αλλαγή», λέει η Emmie στην κάμερα.

Η Emmie αποκάλυψε πως είναι trans μέσω μιας ανάρτησης στο Facebook, 18 μήνες πριν την εγχείρισή της. Έρευνα της Trans Mental Health Review διαπίστωσε πως το 84% των transgender ατόμων έχουν σκεφτεί να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Αλλά, ενώ το 45% της trans κοινότητας της Βρετανίας βιώνουν απόρριψη από την οικογένειά τους κατά τη μετάβαση, η Emmie λέει πως έχει πλήρη υποστήριξη από τους γονείς και τους συγγενείς της. «Νιώθω περήφανος που που είμαστε ένα από τα λίγα πανομοιότυπα δίδυμα που είναι αγόρι και κορίτσι», λέει ο αδερφός της, Caleb.

H Smith αποφοίτησε από το γυμνάσιο την περασμένη άνοιξη και θα επιστρέψει στο σχολείο μετά από ένα χρόνο καθώς αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση της. Είναι απίστευτα ευχαριστημένη με την επιλογή της. «Εάν δε ζεις ελεύθερα αυτό είναι σπατάλη χρόνου, και ένιωσα πως έχανα το χρόνο μου προσποιούμενη πως είμαι αγόρι» είπε στο National Geographic.

 


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ