«Λευτεριά» στην Πλατεία Ελευθερίας [ανοίγει στις 3 Ιανουαρίου]

Τι εννοείς, δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις;

 


Article featured image
Article featured image

Επιμέλεια: Ανδρέας Κάτσιης 

 

ΟΚ, ναι, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρμόδιες αρχές δίνουν ημερομηνία για την ολοκλήρωση των εργασιών της, ίσως, πιο ταλαιπωρημένης πλατείας στην Κύπρο, παρόλα αυτά, όπως και τις προηγούμενες φορές, έτσι κι αυτήν λέμε να είμαστε καλόπιστοι ελπίζοντας ότι όντως στις 3 Ιανουαρίου 2018, περίπου σε 3 μήνες δηλαδή, η πλατεία Ελευθερίας θα λειτουργήσει.

Το ρεπορτάζ ανέδειξε χθες Σάββατο (30/9), ο Φιλελεύθερος και ο δημοσιογράφος Λούκας Πάρπας, επικαλούμενοι ως πηγή τον ίδιο τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζιη. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος και αναφέρονται στο ρεπορτάζ, λίγες μόλις μέρες μετά την είσοδο του 2018 θα ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί με τον εργολάβο.

Βέβαια τα καλά νέα είναι περισσότερα, αφού ο βόρειος κόμβος της πλατείας, θα ανοίξει από τον Δεκέμβρη, σαν πρόγευση, όπως και η λεωφόρος Κωστάκη Παντελίδη, η οποία θα πλακοστρωθεί και θα θεωρείται συνέχεια της γέφυρας.

Η εγκεκριμένη παράταση που παραχωρήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων του κράτους (ΚΕΑΑ) για ολοκλήρωση του έργου είναι η 3η Ιανουαρίου 2018, αναφέρει ο δήμαρχος και συμπληρώνει «αυτή η Επιτροπή είναι το αρμόδιο Σώμα για να κάνει επαναξιολόγηση εάν κριθεί αναγκαίο. Οι εργασίες όμως προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, με στόχο την ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας μέσα στο εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

Fingers Crossed και πάμε για τις 3 Ιανουαρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ