Το «Περιστέρι της Ειρήνης» φώλιασε στο Βυζαντινό Μουσείο

Όπως η Βάρκα με τους Μετανάστες, έτσι και το Περιστέρι της Ειρήνης θα εκτίθενται πλέον στο Βυζαντινό Μουσείο ως μέρος της συλλογής του.

 


Article featured image
Article featured image

Τα δύο έργα, ως γνωστό έφτιαξε η καθηγήτρια τέχνης Πόπη Νικολάου, με τη βοήθεια των μαθητών της, ενώ και τα δύο διακρίθηκαν στον σημαντικό διαγωνισμό της Saatchi Gallery.

Ο Δρ. Ιωάννης Ηλιάδης, Διευθυντής του Βυζαντινού Μουσείου και Πινακοθήκης Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ στη Λευκωσία, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανακοίνωσε πως το Περιστέρι της Ειρήνης φώλιασε στο μουσείο ακολουθώντας τη βάρκα.

Διαβάστε πιο κάτω την ανάρτηση:

Μετά την περσινή νίκη φέτος ένα ακόμα έργο της καθηγήτριας Πόπης Νικολάου με μαθητές του Γυμνασίου Μιτσή στη Λεμύθου βρέθηκε ανάμεσα στα 20 φιναλίστ για το βραβείο της Saatchi Gallery του Λονδίνου.

Πρόκειται για το έργο Περιστέρι της Ειρήνης το οποίο αποτελείται από συνολικά 13 ανθρώπινες φιγούρες σε φυσικό μέγεθος που ενώνονται μεταξύ τους και δημιουργούν ένα περιστέρι, το οποίο είναι το σύμβολο της ειρήνης. Έμπνευση για το έργο αποτέλεσε φυσικά το Κυπριακό Πρόβλημα και τα τελευταία γεγονότα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για Λύση και Επανένωση, αλλά και ο 6ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης που φέτος έχει ως θέμα «Γεφυρώνουμε Ηπείρους και πολιτισμούς». Πως αλλιώς θα γεφυρώσουμε τους πολιτισμούς, εκτός από την ειρήνη;» αναρωτιέται η ίδια η Πόπη Νικολάου.

«Με τα παιδιά μου στην Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου, που φέτος είναι από δευτέρα Γυμνασίου μέχρι δευτέρα Λυκείου, φτιάχνουμε συνολικά 21 ανθρώπινες φιγούρες, ενήλικων και παιδιών, οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους ‘γεφυρώνοντας’ πολιτισμούς και σχηματίζοντας τη μορφή ενός περιστεριού που συμβολίζει την ειρήνη». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ