Έρχεται σκόνη στην Κύπρο και μετά... βροχές

Οι υψηλές πιέσεις και θερμές αέριες μάζες που επηρεάζουν την περιοχή μας τις τελευταίες μέρες, θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν μέχρι και το Σάββατο, με κυρίως ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα τη Δευτέρα, ενώ την ίδια ώρα παρουσιάζονται πιθανότητες για τοπικές βροχές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελευταία εβδομάδα του μήνα, όπου βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας.

Βαρομετρικό χαμηλό που θα δημιουργηθεί στη βόρεια Ιταλία την ερχόμενη Κυριακή, αναμένεται να κινηθεί νοτιοανατολικά και να επηρεάσει την Ελλάδα για 2-3 μέρες και μετά να ακολουθήσει ανατολική πορεία προς την περιοχή μας.

Μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα αναμένεται να βαθύνει αρκετά, ενώ προς την περιοχή μας παρουσιάζει κάποια εξασθένιση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να δώσει αξιόλογες και Παγκύπριες βροχές, αλλά αυτό θα το δούμε το Σαββατοκύριακο, καθώς πλησιάζουν οι μέρες.

Σκόνη αναμένεται να προηγηθεί των βροχών και ενδέχεται να είναι πυκνή.

Υψηλή πίεση και θερμές αέριες μάζες για την εποχή επηρεάζουν την περιοχή.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, ενώ σύντομα θα καταστούν θαλάσσιοι άνεμοι 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στον 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 έως 30 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 17 στα παράλια και 10 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο αναμένεται παρόμοιος καιρός με την Παρασκευή. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα τη Δευτέρα.

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να μας επηρεάζει το θερμό μέρος του βαρομετρικού χαμηλού που θα επηρεάζει την Ελλάδα και αναμένεται να φέρει άνοδο της θερμοκρασίας αλλά και σκόνη από τη Βόρειο Αφρική, όπου την Τετάρτη ενδέχεται να είναι πυκνή.

Από το απόγευμα της Τετάρτης προς Πέμπτη φαίνεται πως θα αρχίσει να επηρεάζεται και η περιοχή μας από βροχές/καταιγίδες, με τάση να συνεχιστούν και της επόμενες μέρες κατά περιόδους.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά, βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά µέχρι το απόγευµα, κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη για να καταστεί σταδιακά µέχρι το απόγευµα γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 29 στα νότια παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββάτο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Την Κυριακή και την ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ από το µεσηµέρι και µετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.

Το Σαββάτο η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, ενώ την Κυριακή και την ∆ευτέρα αναµένεται να σηµειώσει σταδιακά πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ