Τι σημαίνει να ζεις και να έχεις σπίτι στην Κύπρο;

Μπορεί να σημαίνει ζεστασιά, οικειότητα και ασφάλεια. Μπορεί, πάλι, να σημαίνει έλλειψη ελευθερίας, καταπίεση και έλεγχο.

 


Article featured image
Article featured image

Για τον κάθε έναν από εμάς, που ζει και μεγαλώνει στην Κύπρο η καθημερινότητά του είναι ταυτόχρονα διαφορετική και τόσο ίδια. Και αν έτυχε να ζήσεις στο εξωτερικό, ακόμα και ως φοιτητής, μπορείς εύκολα να εντοπίσεις τις διαφορές.

Στο τέλος όμως, αυτό που όλοι έχουμε ανάγκη είναι «A Place to call a Home» αυτό σημαίνει το να ζεις και να έχεις σπίτι στην Κύπρο.

Έτσι, ονομάζεται και η καινούργια performance του Πέτρου Κονναρή μαζί τις Ανθή Πάφιου και Oya Akin σας.

Το 48ωρο performance «A Place to call a Home», εξετάζει τη συλλογικότητα και την καθημερινότητα του να ζει στην Κύπρο με τους καλλιτέχνες να δημιουργούν ένα ζεστό, φιλικό περιβάλλον για να εξερευνήσουν διάφορες καθημερινές δραστηριότητες που επιτελούνται στο σπίτι. «Θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε μικρές δράσεις που κάνουμε στο σπίτι, να πάρουμε το χρόνο να συνειδητοποιήσουμε την καθημερινότητά μας, να συλλογιστούμε, να αναγνωρίσουμε και να σχολιάσουμε πως η ιδέα του σπιτιού εκδηλώνεται στην Κύπρο» σημειώνουν οι καλλιτέχνες.

Αυτό το συμμετοχικό περφόρμανς ξεκινά την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 17:00 και συνεχίζει μέχρι την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 16:00 στο ResArt/Ίδρυμα Άρτος. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν όση ώρα θέλουν και να συμμετάσχουν με όποιο τρόπο νιώθουν άνετα και βρίσκουν ενδιαφέρον. Μπορούν να παρακολουθήσουν τις δράσεις, να παίξουν, να συζητήσουν, να ακούσουν και άλλα.

 



 

Με τους: Πέτρο Κονναρή, Oya Akin, Ανθή Πάφιου

Ξεκινά: Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 ώρα 17:00

Μέχρι: Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 ώρα 16:00

Χώρος: ResArt/ Ίδρυμα Άρτος, Αγ. Ομολογητών 64 Λευκωσία, 1080 Κύπρος

Είσοδος: Κάτι που θα έπαιρνες μαζί σου όταν πας επίσκεψη σε κάποιο φίλο ή συνάδελφό σου. Μπορεί να είναι κάποιο γλυκό, κάποιο φαγητό, ποτό, τίποτα…

Κρατήσεις: 00357 99439088 (Από 17 Νοεμβρίου 2017), petroskon@yahoo.gr

*Το συμμετοχικό περφόρμανς πραγματοποιείται στα Ελληνικά, Τούρκικα και Αγγλικά


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ