40 άτομα μάζεψαν 50 σακούλες σκουπίδια από τη Λίμνη του Μαγκλή

Μαζεύτηκαν συνολικά 50 σακούλες με σκουπίδα -15 σακούλες PMD και γύρω στις 35 γενικά σκουπίδια-, αλλά και πολλά μεγάλα αντικείμενα που είχαν πεταχτεί εκεί.

 


Παρόλο που η πανέμορφη Λίμνη του Μαγκλή δεν είναι «σημαντική περιοχή για τα πουλιά», εντούτοις αποτελεί ένα μικρό υγρότοπο ο οποίος φιλοξενεί ποικίλη άγρια ζωή, συμπεριλαμβανομένων άγριων πουλιών, λιβελούλων και αμφιβίων. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό μέρος για τους κατοίκους της περιοχής καθώς εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει τη φύση που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του.

Το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, έπειτα από πρωτοβουλία του BirdLife Cyprus μαζεύτηκαν στην περιοχή της λίμνης γύρω στα 40 άτομα -ανάμεσά τους παιδιάς ηλικίας 15-18 χρόνων της 33ης ομάδας προσκόπων Κερύνειας.

Ο καθαρισμός διήρκησε δύο ώρες, από τις 9.30 ως τις 11.30 και από τη λίμνη που προφανώς έχει πολλά πολλά χρόνια να καθαριστεί, μαζεύτηκε μεγάλος όγκος σκουπιδιών.

Μπράβο σε όλους όσοι ξόδεψαν χρόνο από το κυριακάτικο πρωινό τους και ιδιαίτερα στα παιδιά αλλά και στην κυρία Μαίρη Μιχαηλίδου που συντόνισε τον καθαρισμό.

Φωτογραφίες: Έλενα Αλωνεύτη

 

 

Ας προστατεύσουμε τον υπέροχο αυτό υγροβιότοπο, ας προσπαθήσουμε να μην τον λερώνουμε και ας αφήνουμε τα αυτοκίνητά μας έξω από τα όρια της λίμνης και μακριά από το νερό, αφού πολύ σύντομα, με τις πρώτες βροχές, θα αλλάξει πρόσωπο και θα μοιάζει κάπως έτσι, περιμένοντάς μας και πάλι να την απολαύσουμε:

 
 

#ManglisLake #nicosia #archangelos #lakatamia #karapattades #FulicaAtra

A post shared by City Free Press (@cityfreepress) on
 

...>>>ΔΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ


Σχετικα

Εργαστήρι σπέρματος ταύρων πήρε φωτιά και η πόλη «ντύθηκε» στα λευκά

Το Σάββατο (21/9) κάτι πολύ ενδιαφέρον θα γίνει στο The Mall of Cyprus

«Πνάσε. Ούλλα εννά παν καλά»

5 εικόνες από τους κυπριακούς δρόμους που θα ζήλευε ακόμα και ο τύπος με τη φόρμουλα

Ρώσοι ιερείς πετούσαν αγίασμα από αεροπλάνο για να σώσουν τον κόσμο από εθισμούς και περιστασιακό σεξ

Η ανακοίνωση του Στέφανου Τσιτσιπά για τα social media (που ξάφνιασε)