Ο ανδρικός καρκίνος αυξάνεται χρόνο με το χρόνο [Movember Cyprus 2017]

«Οι πατεράδες μας, οι σύντροφοι μας, οι φίλοι μας αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα για τα οποία δεν μιλάει κανείς. Το αντίκτυπο στη ψυχική υγεία των αντρών έχει ως αποτέλεσμα μισό εκατομμύριο άντρες να οδηγούνται στην αυτοκτονία. Ένας κάθε λεπτό…».

 


Article featured image
Article featured image

Κάθε Νοέμβριο το κίνημα Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο. Άνδρες σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για να μαζέψουν χρήματα για την ενημέρωση, πρόληψη και  θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών.

Το Movember προκαλεί  τους άνδρες να μεγαλώσουν μουστάκι για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου. Ξεκινούν με ξυρισμένο πρόσωπο την 1η  Νοεμβρίου και για τον υπόλοιπο μήνα γίνονται στην ουσία κινούμενη διαφήμιση για την εκστρατεία, μαζεύοντας χρήματα για τον σκοπό αυτό.

 

TI EINAI TO MOVEMBER             

Η λέξη Movember προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Μο-ustache/μουστάκι και No-vember/Νοέμβριος.  Η ιδέα ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003 από μια παρέα νέων που ήθελαν να επαναφέρουν το παλιό στυλ των ανδρών με μουστάκι, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν για καλό σκοπό! Έτσι με τον καιρό, η κίνηση επεκτάθηκε παγκόσμια, προσπαθώντας να «ξυπνήσει» το ανδρικό φύλο σε θέματα υγείας και να αλλάξει την απροθυμία τους όσον αφορά στην επίσκεψη στο γιατρό  Το Movember υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα για την υγεία του προστάτη. Τα προγράμματα αυτά, με την καθοδήγηση του Movember Foundation, επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άνδρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς. Ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση το Movember ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου.

 

MOVEMBER CYPRUS

Από το 2013 με πρωτοβουλία του Round Table Κύπρου και ιδιαίτερα με τη συμβολή του Round Table 1 Λευκωσίας,  σε συνεργασία με το Movember International και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ θεσμοθετήθηκε η φιλανθρωπική εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενεργοποίηση του κινήματος στην Κύπρο, τη συλλογή  χρημάτων και την στήριξη των φορέων που βοηθούν την καταπολέμηση του ανδρικού καρκίνου, όπως το Movember Foundation και το Europa Uomo Κύπρου.  Ο στόχος της εκστρατείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους,  η ενίσχυση ερευνών, η διάδοση και ανταλλαγή τεκμηριωμένων στοιχείων και πληροφοριών για τον καρκίνο του προστάτη,  η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, η προσπάθεια για λήψη μέτρων πρόσβασης  στη καλύτερη θεραπεία και η εξασφάλιση ποιοτικής φροντίδας κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ