Μαζεύουμε υπογραφές για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λευκωσία

Αν είσαι κάτοικος Λευκωσίας ή την επισκέπτεσαι συχνά, ιδίως τις ώρες αιχμής, μπορείς να αντιληφθείς πολύ καλά σε τι αναφερόμαστε.

 


Article featured image
Article featured image

Κυκλοφοριακό χάος και ώρες αναμονής στους αυτοκινητοδρόμους, με τις ουρές να σχηματίζουν χιλιόμετρα είναι η άσχημη πραγματικότητα που επικρατεί καθημερινά στην πρωτεύουσα.

Μία κατάσταση παρόλα αυτά, η οποία πρέπει με κάποιο τρόπο να βελτιωθεί αφού αλλοιώνει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Σχετικό ψήφισμα που δημιουργήθηκε μέσω της ιστοσελίδας avaaz.org στις 5 Οκτωβρίου, ζητά άμεση δράση για λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στη Λευκωσία από την κυβέρνηση, την Βουλή Αντιπροσώπων και την Ένωση Δήμων Κύπρου.

«Θεωρούμε ότι τα τελευταία χρόνια η ποιότητα ζωής των πολιτών που διακινούνται στους δρόμους της Λευκωσίας και των περιχώρων έχει μειωθεί λόγω της υπερβολικής τροχαίας κίνησης κατά τη διάρκεια, σχεδόν, όλης της ημέρας. Το θέμα είναι Κοινωνικό, Οικονομικό και Περιβαλλοντικό. Ζητούμε, άμεση, συλλογική μελέτη και έργα για επανεξιολόγηση όλου του συστήματος κυκλοφορίας (δρόμοι, φώτα τροχαίας, διασταυρώσεις τροχαίας, διαπλατύνσεις κλπ), σε συνδιασμό με τη λειτουργία σύγχρονων και αξιόπιστων Μέσων Μαζικής Συγκοινωνίας ως εναλλακτικών τρόπων διακίνησης», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί 132 υπογραφές, με αρχικό στόχο τις 1000. Αν επιθυμείς να στηρίξεις αυτή την προσπάθεια, μπορείς να ψηφίσεις ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ