Έρχονται βροχές στην Κύπρο... ίσως και χιόνια

Το απόγευμα της Τετάρτης ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις, ενώ στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται τοπική αραιή ομίχλη ή χαμηλή νέφωση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή, κυρίως το πρώτο μισό της μέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 25 έως 26 στα νότια και ανατολικά, 24 έως 25 στα δυτικά και βόρεια παράλια και 13 στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται τοπική αραιή ομίχλη ή χαμηλή νέφωση. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη κατά διαστήματα.

Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο την Παρασκευή και πτώση το Σάββατο.

Την Κυριακή αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός αρχικά, αλλά σύντομα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές από το απόγευμα προς βράδυ. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακή πτώση και την Τρίτη είναι πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, µέχρι και την Πέµπτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε τη θερµοκρασία να κυµαίνεται στα ίδια επίπεδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ