«Έχουμε την ανάγκη να επιστρέψουμε και λίγο στις ρίζες μας»

Παρουσιάζουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προγράμματα στο νησί, με επιλογές από Χαρούλη, Θανάση, Αλκίνοο κ.ά., μα απολαμβάνουν τα παραδοσιακά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

 


Article featured image
Article featured image

Υπάρχει, θεωρείτε, ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να ακούσει ο κόσμος τραγούδια σαν κι αυτά που παίζετε;

Βασικά, νιώθουμε πως υπάρχει γενικότερη ανάγκη στην Κύπρο να ακουστούν διάφορά είδη μουσικής. Το ίδιο ισχύει και για το είδος, που παίζουμε εμείς. Εκτός από τις διασκευές τραγουδιών ιδιαίτερων συνθετών και στιχουργών, ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός μας κυμαίνεται σε παραδοσιακά τραγούδια από Κύπρο, Κρήτη ακόμα και Ήπειρο. Εκτός από την ανάγκη για νέα ακούσματα, έχουμε, επίσης, την ανάγκη να επιστρέψουμε και λίγο στις ρίζες μας.


Είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι, ότι αυτή η μουσική ενώνει τον κόσμο. Γιατί αν είναι κάτι, που έχουμε όλοι κοινό, αυτό είναι η παράδοση και οι ρίζες μας.




 

Τι ιδιαίτερο έχουν τα τραγούδια του Θανάση, του Αλκίνοου και τα άλλα που παίζετε;

Γοητευτήκαμε από τους ήχους και τα όργανα που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι συνθέτες. Το πάντρεμα των παραδοσιακών οργάνων με τα ροκ στοιχεία, που δίνουν οι κιθάρες και τα τύμπανα. Ίσως, είναι αυτή η ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες μας και στην παράδοση, αλλά και με πιο σύγχρονα όργανα. Είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι, ότι αυτή η μουσική ενώνει τον κόσμο. Γιατί αν είναι κάτι, που έχουμε όλοι κοινό, αυτό είναι η παράδοση και οι ρίζες μας. Και αυτή η υποσυνείδητη εσωτερική χαρά, που μας προκαλούν οι ήχοι, που δημιουργούν αυτά τα τραγούδια, μας κάνει όλους, κοινό και Περιπλανώμενους, να γινόμαστε μια ωραία και μεγάλη παρέα την ώρα του live μας.

 



 

Από τα όργανα, που χρησιμοποιείτε, ποια θα λέγατε πως με τίποτα δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν από τα live σας;

Όλα, μα όλα τα όργανα, που χρησιμοποιούμε. Το κάθε ένα έχει τον δικό του σημαντικό ρόλο. Από την πιο λεπτή χορδή του βιολιού μέχρι και το πιο μεγάλο τύμπανο. Ο συνδυασμός λαούτου και ηλεκτρικής κιθάρας, του κοντραμπάσου με τον αυλό και το κλαρίνο είναι αυτός που κάνει τον ήχο του συγκεκριμένου είδους μουσικής παράξενο και γοητευτικό ταυτόχρονα.

 



Ποια τραγούδια του προγράμματός σας απολαμβάνετε περισσότερο να παίζετε αυτόν τον καιρό;

Σίγουρα τα κυπριακά τραγούδια! Είναι ευχάριστο να βλέπουμε τον κόσμο μας να ξεσηκώνεται, να τραγουδά και να χορεύει με τα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Σε ποιες πόλεις και σε ποια μαγαζιά παίζετε;

Παίζουμε κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα στο Savino Live, στη Λάρνακα, μια Παρασκευή του μήνα στο Downtown στη Λευκωσία και μια Τρίτη του μήνα στην μπουάτ της Προοδευτικής στο Downtown, ενώ κατά καιρούς παίζουμε και στη Λεμεσό, στη μουσική σκηνή Ravens! Τα νέα μας μπορείτε να τα μαθαίνετε από τη σελίδα μας Περιπλανώμενοι στο Facebook.


Είναι ευχάριστο να βλέπουμε τον κόσμο μας να ξεσηκώνεται, να τραγουδά και να χορεύει με τα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ