Έρχονται καταιγίδες το βράδυ, μπορεί και βροντές

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να παρατηρούνται μεμονωμένες βροχές, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές το απόγευμα.

Το βράδυ, κυρίως από τα μεσάνυχτα και μετά, θα αρχίσει να μας επηρεάζει το βαρομετρικό χαμηλό από την Ελλάδα και αναμένεται σταδιακή γενίκευση του φαινομένου σε όλο το νησί.

Οι βροχές θα είναι έντονες και μεγάλης διάρκειας και πιθανόν να συνοδεύονται από βροντές, κυρίως για το δυτικό μισό του νησιού.

Την Κυριακή το πρωί αναμένεται συννεφιασμένος καιρός με Παγκύπριες βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονα και παρατεταμένα, με το ενδεχόμενο να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες, κυρίως για το νότιο μισό του νησιού σε πεδινές και κατοικημένες περιοχές.

Από αργά το πρωί προς το μεσημέρι, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά από τα δυτικά με διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά τοπικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση, κυρίως λόγω περιορισμένης ηλιοφάνειας και αδιαβατικής ψύξης, και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με λίγες τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο σε σχέση με την Κυριακή.

Για το υπόλοιπο της εβδομάδας αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς όμως να αποκλείονται κάποιες μέρες με τοπικού χαρακτήρα βροχές.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Το Σάββατο θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται να σηµειωθεί και µεµονωµένη καταιγίδα, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στα ορεινά και ανατολικά του Tροόδους.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3, σταδιακά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και το απόγευµα στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος και αργότερα αναµένονται τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεµοι θα είναι αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 μποφορ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Την Κυριακή, από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα καταστεί τοπικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και νοτιοδυτικά, ενώ προοδευτικά θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες, ελαφρές κυρίως, βροχές στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ