Έμαθες τι αλλάζει φέτος στο Καρναβάλι Λεμεσού;

Το καρναβάλι στη Λεμεσό φέτος αλλάζει.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, πλέον θα υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό συμμετεχόντων.

Συγκεκριμένα, φέτος ο Δήμος θα δεχθεί μόνο 100 συμμετοχές, ωστόσο ο τέως Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού και γενικός υπεύθυνος Καρναβαλιού, Κλέωνας Αλεξάνδρου αντιδρά για αυτή την απόφαση.

Διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση του Δήμου:

«Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι από τη Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017 από τις 8.00π.μ έως τις 2.00μ.μ. θα αρχίσει να δέχεται συμμετοχές για το Καρναβάλι του 2018. Η τελευταία μέρα δήλωσης συμμετοχής είναι η Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 1.00μ.μ.

Διευκρινίζεται ότι οι συμμετοχές θα κλείσουν φέτος στον αύξοντα αριθμό των 100, αν αυτός ο αριθμός συμπληρωθεί πριν από την 1η Δεκεμβρίου του 2017 αυτόματα οι συμμετοχές κλείνουν.

Την πρώτη μέρα δήλωσης συμμετοχής δικαιούνται να δηλώσουν όσοι συμμετείχαν στην περσινή παρέλαση και τήρησαν τους κανονισμούς. Όσοι συμμετείχαν στην περσινή παρέλαση και παρέβηκαν τους κανονισμούς, καθώς και οι νέοι συμμετέχοντες θα δικαιούνται να δηλώσουν συμμετοχή από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου του 2017.

Παρακαλούνται όσοι θέλουν να συμμετάσχουν με άρμα ή ομάδα πεζών στη Μεγάλη Παρέλαση να περάσουν απαραιτήτως από τα γραφεία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών στην οδό Αγίου Ανδρέου 253 (τηλ. 25745919) για συμπλήρωση της ειδικής φόρμας συμμετοχής και για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση όσον αφορά στους φετινούς όρους και κανονισμούς.

Ο Δήμος Λεμεσού διευκρινίζει ότι δεν δέχεται δηλώσεις συμμετοχής τηλεφωνικώς».

O τέως Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού και γενικός υπεύθυνος Καρναβαλιού, Κλέωνας Αλεξάνδρου δεν συμφωνεί με την απόφαση του Δήμου.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εξηγεί τους λόγους που τον βρίσκουν αντίθετο.

Διαβάστε πιο κάτω την ανάρτησή του:

«Με αφορμή πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού σχετικά με τα νέα στοιχεία που προστέθηκαν στη Μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση του 2018 θέλω να αναφέρω ότι με βρίσκει κάθετα αντίθετο, γιατί μόνο ζημιά θα προκαλέσει και όχι αναβάθμιση με τα περιοριστικά μέτρα που θα επιβάλει ο Δήμος.

Α) Μέχρι 100 συμμετοχές λέει θα επιτραπούν στην Παρέλαση , που αυτομάτως το καρναβάλι μετατρέπεται για ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ . Εάν σκεφτεί κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια οι συμμετοχές έφταναν τις 120-125 και παρέλαυναν πέραν των 15000 καρναβαλιστών σήμερα με βάσει την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου θα επιτραπούν μόνο 100 συμμετοχές αυτομάτως με μαθηματική ακρίβεια 4000-5000 καρναβαλιστές αποκλείονται να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή και διασκέδαση που προσφέρει η πόλη τους, προκαλώντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο να προστρέξουν σε άλλες διεξόδους και λύσεις με την συμμετοχή τους στα άλλα καρναβάλια Πάφου ή Αγλαντζιάς .

Με αποτέλεσμα να χαθούν οι όλες προσπάθειες και μετέπειτα επιτυχίες επί εποχής του δημάρχου κ. Κοντίδη που ζητούσαμε και θέλαμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ .

Β) Δηλώσεις συμμετοχής από 8/11/2017 -1/12/2017 ,εντός δηλαδή 23 ημερών όσοι προλάβουν πρόλαβαν αν όχι του χρόνου βλέπουμε... κύριοι του Δήμου Λεμεσού με το μέτρο αυτό περιορίζετε την ΣΑΤΙΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ και ο λόγος πολύ απλός , οι περισσότερες σατιρικές κατασκευές άρματα ή ομάδες στηρίζονται στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ παρακολουθούσαν οι παραδοσιακοί καρναβαλιστές και μη ,την εξέλιξη της τρέχουσας επικαιρότητας και ανάλογα παρουσίαζαν την ιδέα τους και μετέπειτα την κατασκευή τους. Ρωτώ τώρα εγώ αν η επικαιρότητα και τα γεγονότα μας βρουν μετά την 1/12/2017 τι γίνεται; Αποκλείομαι τα ΣΑΤΙΡΙΚΑ; Αν ναι τότε ξεφεύγουμε από το Λεμεσιανό χαρακτήρα του καρναβαλιού .

Με αυτές τις καλόπιστες εισηγήσεις και προβληματισμούς παρακαλώ τον κ. Δήμαρχο και Δ.Σ να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το καλό του καρναβαλιού και της πόλης μας

ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΕΜΕΣΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!»

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ