Σε ποιες περιοχές θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα

Την Κυριακή αρχικά αναμένεται συννεφιασμένος καιρός με παγκύπριες βροχές, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι βροχές θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονες και παρατεταμένες και πιθανό να συνοδεύονται από βροντές.

Προς τις μεσημβρινές ώρες, και πριν από το πέρασμα του ψυχρού μετώπου του βαρομετρικού χαμηλού, αναμένεται να σημειωθούν και καταιγίδες αλλά ο καιρός σύντομα βελτιώνεται από τα δυτικά και θα παρατηρούνται διαστήματα χωρίς βροχές, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.



Τα φαινόμενα θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονα και παρατεταμένα, με το ενδεχόμενο να προκληθούν προβλήματα και τοπικές πλημμύρες.



Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση, κυρίως λόγω περιορισμένης ηλιοφάνειας και αδιαβατικής ψύξης, και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από τη Δευτέρα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες, χωρίς όμως να αποκλείονται κάποιες μέρες με τοπικού χαρακτήρα βροχές.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην εικόνα μπορείτε να δείτε τις πιθανές ποσότητες που υπολογίζονται σε βροχή, με απόκλιση +-10mm:

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος µε βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Το απόγευµα ο καιρός θα σημειώσει σταδιακά βελτίωση. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά κατά τόπους µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ.

Το απόγευµα θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ αρχικά αναµένεται να σηµειωθούν τοπικά βροχές ή καταιγίδα αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά τοπικά στα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει ταραγµένη στα προσήνεµα, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη θα υπάρχουν περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες, κυρίως ελαφρές, βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο τη ∆ευτέρα, ενώ την Τρίτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή. Τα

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ