Η Σύγκλητος του Παν. Κύπρου τοποθετείται για τη διαρροή των θεμάτων

Κατά τη σημερινή συνεδρία της, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κύπρου συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με τη διαρροή θεμάτων στις γραπτές εξετάσεις και ανακοινώνει ότι συνεχίζει να υποστηρίζει σταθερά το σχέδιο επιλογής εκπαιδευτικών μέσω της διαδικασίας των εξετάσεων.

 


Article featured image
Article featured image

Τα διοικητικά λάθη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στη διαδικασία εφαρμογής του νέου συστήματος διορισμών στην Εκπαίδευση χρήζουν έρευνας και επιβάλλεται η απόδοση ευθυνών. Δεν μπορούν όμως αυτά να αποτελέσουν κριτήριο αξιολόγησης του νέου συστήματος επιλογής εκπαιδευτικών με εξετάσεις αλλά ούτε και αφορμή για επιστροφή στο παρελθόν. Θέση μάλιστα του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ότι ο κατάλογος διορισίμων πρέπει να καταργηθεί νωρίτερα από το 2027. Σχεδόν καμία χώρα του κόσμου δεν χρησιμοποιεί παρόμοιο κατάλογο επετηρίδας για την επιλογή εκπαιδευτικών.

Τα λάθη του παρελθόντος και τα ποικιλώνυμα συμφέροντα δεν μπορούν να συνεχίσουν να ταλανίζουν την εκπαίδευση. Η χώρα χρειάζεται καλύτερο και πιο ποιοτικό σύστημα εκπαίδευσης. Η επάρκεια των εκπαιδευτικών είναι η σημαντικότερη συνιστώσα λειτουργίας ενός καλού εκπαιδευτικού συστήματος. Με τη διαδικασία των εξετάσεων επιβεβαιώνεται ότι το ανθρώπινο δυναμικό που θα επιλεγεί είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για το λειτούργημα που θα κληθεί να επιτελέσει. Η εισαγωγή του θεσμού των εξετάσεων έχει ανανεώσει το ενδιαφέρον των νέων για την εκπαίδευση και θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ταγμένο στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε σχέση με τη μεταρρύθμιση, η οποία αφορά πρωτίστως τους μαθητές και το μέλλον τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ