Η απίστευτη αποκάλυψη της NASA όντως ήταν απίστευτη

Μάλλον κάποιος εκεί στη NASA έχει πολλά κέφια.

 


Μήπως είναι εξωγήινη ζωή; Μήπως είναι ένα καινούργιο σύμπαν; Μήπως βρήκαν ζωή σε άλλο πλανήτη και αρχίζει η μετακόμιση μας από τη Γη;

Κάτι τέτοιο φαντάζονταν ότι θα άκουγαν όσοι περίμεναν να δουν τη συνέντευξη τύπου της NASA, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 14/12, μόνο που το αποτέλεσμα μάλλον απογοήτευσε.

Google και η NASA ανακοίνωσαν την ανακάλυψη ενός καινούριου πλανήτη γύρω από το μακρινό αστέρι Kepler-90, κάτι που σημαίνει ότι το δικό μας ηλιακό σύστημα δεν είναι πια το μοναδικό με οκτώ πλανήτες.   

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι τα μακρινά άστρα μπορεί να διαθέτουν «μεγάλες οικογένειες σαν και τη δική μας».   

Η ανακάλυψη του νέου πλανήτη στο σύστημα Kepler-90 πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του προηγμένου νευρωνικού δικτύου της Google.

 Σύμφωνα με τη NASA, o νέος πλανήτης που ονομάζεται Kepler - 90i είναι βραχώδης, οι θερμοκρασίες στην επιφάνειά του είναι ιδιαίτερα υψηλές ενώ πραγματοποιεί μία πλήρη περιστροφή γύρω από το αστέρι του κάθε 14.4 ημέρες.   

Το συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα είναι πιθανό να διαθέτει ακόμη περισσότερους πλανήτες από αυτούς που γνωρίζουμε. Η ακτίνα έρευνας έχει περιοριστεί μόνο σε μία περιοχή πολύ κοντά στο κέντρο του ηλιακού συστήματος.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία εκτιμά ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα να υπάρχουν περισσότεροι πλανήτες που δεν έχουν εντοπιστεί. 

 

Με πληροφορίες από lifo.gr


Σχετικα

Η πολύ σημαντική (και πρωτοποριακή) απόφαση της Mastercard

Μήπως ο (αυξημένος) αριθμός Ελληνοκυπρίων που περνούν τα οδοφράγματα πρέπει να μας πει κάτι;

Τι είπαν για το ολοκαίνουργιο Δημοτικό Θέατρο οι Γαϊτανοπούλου, Δημητρίου και Καυκαρίδης

«Δεν μπορώ να διανοηθώ πως υπάρχει ‘άνθρωπος’ στην Κύπρο ο οποίος έκανε κάτι τέτοιο…»

«Αγαπητοί γονείς... έχετε μαύρα μεσάνυχτα!»

Φάλαινες φυσητήρες και χελώνα (2 μέτρων και 750 κιλών) εμφανίστηκαν ανοιχτά της Καρπασίας