Έρχονται βροχές και σκόνη από τη Λιβύη

Το απόγευμα ο καιρός συνεχίζει συννεφιασμένος με λίγες σταγόνες βροχής τοπικά, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Στα ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικά ελαφριές βροχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί 1-3 μποφόρ.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με λίγες, τοπικές ελαφριές βροχές.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί 1-2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και 5 στη Χιονίστρα.

Οι συνολικές ποσότητες βροχής απόψε αναμένεται να κυμανθούν από περίπου 0 έως 2 χιλιοστά. Οι πιο πολλές βροχές τόσο σε έκταση όσο και σε ένταση αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι-νοτιοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 23 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 1-2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και 4 στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη αναμένεται κυκλογένεση στη βόρεια Λιβύη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη την Πέμπτη. Την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή αύξηση της σκόνης. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με πυκνή σκόνη. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως για τα βόρεια 2/3 του νησιού. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και το απόγευμα προς βράδυ αναμένονται χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Τη μέρα των Χριστουγέννων φαίνεται να έχουμε άστατο καιρό με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στην περιοχή του Τροόδους. Οι άνεμοι ενισχύονται σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση.

Ο καιρός βελτιώνεται από το βράδυ των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Τις αυγινές ώρες ενδέχεται να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα ανατολικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή θα υπάρχουν διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό αλλά και διαστήµατα µε αυξηµένες νεφώσεις.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Πέµπτη και την Παρασκευή αλλά για το Σάββατο αναµένεται πτώση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ