Εκτός από σκόνη, έρχονται και σταγόνες λάσπης στην Κύπρο

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και θερμός για την εποχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Τοπικά αναμένονται λίγες σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από ψηλά έως πολύ ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα νότια, ανατολικά παράλια και ορεινά μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1-5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 20 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 21 έως 22 στα νότια παράλια, 23 έως 24 στα δυτικά παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν λίγες σταγόνες λάσπης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από ψηλά έως πολύ ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 17 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο ο καιρός αναμένεται αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με πυκνή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από ψηλά έως πολύ ψηλά και θα μειώνουν τοπικά την ορατότητα. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως για τα βόρεια 2/3 του νησιού. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο σε σχέση με την Παρασκευή, αλλά από το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ την περιοχή θα αρχίσει να επηρεάζει πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο θα εκτοπίσει τις θερμές αέριες μάζες των τελευταίων ημερών. Το βράδυ οι βροχές/καταιγίδες αναμένεται να είναι πιο γενικευμένες.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Το απόγευμα προς βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού με παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση αλλά παραμένει λαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την ημέρα των Χριστουγέννων αρχικά αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, ίσως τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η χιονόπτωση μέχρι τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να είναι πυκνή κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά τόπους θα είναι αυξηµένες, ενώ σταδιακή υποχώρησή της αναµένεται από το πρωί της Κυριακής.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος από µέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται τοπικά να σηµειωθούν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και το απόγευµα, στα προσήνεµα παράλια, ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, από µέσες και ψηλές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σηµειωθούν τοπικά κάποιες µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά τοπικά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά στα βόρεια και τοπικά στα δυτικά θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ είναι πιθανό να σηµειωθούν τοπικά µεµονωµένες ελαφρές βροχές, µετά το µεσηµέρι.

Το βράδυ, δεν αποκλείεται κυρίως στα δυτικά να σηµειωθεί και µεµονωµένη καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Την Κυριακή, αναµένονται κατά διαστήµατα τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Τη Δευτέρα, ηµέρα των Χριστουγέννων, αναµένονται αρχικά µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες σε κάποιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά αλλά σταδιακά ο καιρός αναµένεται να βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ