Κάπως έτσι θα είναι ο καιρός στην Κύπρο τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα, αρχικά αναμένονται λίγες μεμονωμένες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, στα ίδια υψόμετρα με το βράδυ της Κυριακής.

 


Article featured image
Article featured image

Σύντομα όμως ο καιρός βελτιώνεται και αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα.

Οι συνολικές ποσότητες βροχής από το σύστημα της Κυριακής-Δευτέρας, αναμένεται να κυμανθούν κυρίως από 2 έως 15 χιλιοστά, με μέσο όρο γύρω στα 5-6 χιλιοστά.

Το συνολικό ύψος των χιονιών αναμένεται να φτάσει γύρω στα 15 έως 20 εκατοστά από τα 1700 μέτρα και άνω και από 2 έως 15 εκατοστά σε χαμηλότερα υψόμετρα μέχρι και τα 1300 μέτρα περίπου.

Επίσης, στο διάστημα αυτό υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικά στα ορεινά να εκδηλωθεί χιονοκαταιγίδα και δεν αποκλείεται το ύψος των χιονιών σε αυτή την περιοχή να ξεπεράσει τα 20 εκατοστά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Άνοδος θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Τρίτη.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα (Χριστούγεννα) θα παρατηρούνται αρχικά σε κάποιες περιοχές αυξηµένες νεφώσεις αλλά σύντοµα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, τα βόρεια και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 18 στα ανατολικά και νότια παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς 3 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 0 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη και θα παραµείνει στα ίδια επίπεδα την Πέµπτη.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ