Οι ISIS με νέο βίντεο απειλούν να βάψουν την Πρωτοχρονιά με αίμα

Και για να το πετύχουν ζητούν από τους υποστηρικτές του να εκμεταλλευτούν τις μαζικές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις μητροπόλεις του πλανήτη την ημέρα της αλλαγής του χρόνου για να σκοτώσουν τους «άπιστους».

 


Article featured image
Article featured image

Για ακόμη μία χρονιά μέλη του Ισλαμικού Κράτους, λίγες μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου επαναλαμβάνουν την τακτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια, δημοσιεύοντας βίντεο με το οποίο απειλούν την Ευρώπη και την Αμερική για μαζικές δολοφονίες ανθρώπων την 31η Δεκεμβρίου με ταυτόχρονα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Το προπαγανδιστικό βίντεο, διάρκειας περίπου επτά λεπτών το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Σομαλία χθες 26/12, δείχνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και σαμπάνια να πέφτει σε ένα ποτήρι την ώρα που κόσμος διασκεδάζει.

Ωστόσο, αμέσως μετά, μια ανδρική φωνή λέει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και ακούγονται κραυγές ανθρώπων που ουρλιάζουν καθώς πέφτουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης. Στο βίντεο παρουσιάζονται σκηνές από παλαιότερες τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς και μονταρισμένες σκηνές που δείχνουν μία υποτιθέμενη έκρηξη στις όχθες του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα γιορτάσουν φέτος την Πρωτοχρονιά.

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους ζητούν από τους υποστηρικτές του να εκμεταλλευτούν τις μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων που θα γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου, για να σκοτώσουν άπιστους. Οι μαχητές της οργάνωσης παρακινούνται να επιτεθούν σε νυχτερινά κέντρα, εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές, ενώ οι τρομοκράτες απειλούν ότι θα πραγματοποιήσουν επίθεση και κατά του Πάπα Φραγκίσκου.

 



Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γαλλία και η Γερμανία, που δέχθηκαν στο παρελθόν τρομοκρατικά χτυπήματα από το Ισλαμικό Κράτος, έχουν ήδη λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή επιθέσεων σε πλατείες και περιοχές όπου θα συγκεντρωθεί κόσμος για να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά. Σημειώνεται ότι μόνο στις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο θα συγκεντρωθούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περίπου 250.000 άνθρωποι για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου, κάτι που έχει κάνει τις βρετανικές Αρχές να διατηρήσουν το επίπεδο συναγερμού στην Βρετανία «υψηλό».

Σημειώνεται ότι πέρυσι, την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2017, το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ του Βοσπόρου Reina, ένα από τα πιο διάσημα στέκια της Κωνσταντινούπολης, προκαλώντας τον θάνατο 39 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 69.

 

Με πληροφορίες από VICE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ