Πέφτει η θερμοκρασία και φέρνει χιόνια, βροχές και καταιγίδες [αναλυτική πρόβλεψη]

Συνεχίζει το σκωτσέζικο ντους ο καιρός στην Κύπρο, αλλάζοντας προφίλ κάθε λίγες ημέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει το kitasweather, το βαρομετρικό χαμηλό που αναμένεται να μας επηρεάσει τις τελευταίες ημέρες του μήνα, βάσει των τελευταίων στοιχείων θα ανεβάσει το ποσοστό βροχόπτωσης του μήνα γύρω στο 20-30%, από το 11% που βρισκόμαστε σήμερα, αφού ο Δεκέμβριος που αποτελεί διαχρονικά τον πιο βροχερό μήνα δεν απέφερε τα αναμενόμενα.

Πιο θετικά φαίνονται τα δεδομένα για αρχές του μήνα, αφού ο αντικυκλώνας των Βερμούδων-Αζόρων που ήδη επηρεάζει νοτιοδυτικά τμήματα της Ευρώπης και Βορειοδυτικής Αφρικής, θα συνεχίσει να επηρεάζει τις εκεί περιοχές, ευνοώντας χαμηλά βαρομετρικά και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την βορειοδυτική Ευρώπη να κατηφορίζουν προς την περιοχή μας.

 

Αναλυτικά ο καιρός από το kitaweather:

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με αραιή σκόνη, τα ποσοστά της οποίας θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Στο βόρειο ¼ του νησιού δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και 2 στην χιονίστρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στο βορειοδυτικό ¼ του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 με 20 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 5 στην Χιονίστρα.

Το Σάββατο, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, από τα 1700 μέτρα και άνω, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση με πιθανή ελαφριά χιονόστρωση από τα 1800 μέτρα και άνω.

Την Κυριακή αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές. Στην περιοχή του Τροόδους, πάνω από τα 1600 μέτρα περίπου, αναμένεται χιονόπτωση με χιονόστρωση από τα 1700 μέτρα περίπου και άνω. Για τη μέρα της Πρωτοχρονιάς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν θα μας επηρεάζει ακόμη το βαρομετρικό χαμηλό, αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ίσως παρατηρηθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στο Τρόοδος, κυρίως το πρωί.

 

Τι προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου: 

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα τοπικά αυξηµένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος αλλά τοπικά στα παράλια θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο παροδικές νεφώσεις είναι δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές κατά διαστήµατα και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Τη ∆ευτέρα παροδικές νεφώσεις είναι δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήµερο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ