4 εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν ήδη για να σώσουμε τις μέλισσες

Ο λόγος για τη χρήση ενός εντομοκτόνου που αποτελεί απειλή για τις μέλισσες αλλά και κατ’ επέκταση για ολόκληρη την τροφική αλυσίδα.

 


Article featured image
Article featured image

Εσύ έχεις υπογράψει το ψήφισμα στο avaaz ή ακόμα;

 

Το σχετικό ψήφισμα έχει ως παραλήπτες τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό, τους παγκόσμιους ηγέτες και τους υπουργούς Γεωργίας και συνοδεύεται από το εξής ψήφισμα:

«Σας καλούμε να απαγορεύσετε αμέσως τη χρήση των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων. Η καταστροφική εξαφάνιση των μελισσών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την τροφική αλυσίδα. Αν λάβετε τώρα προληπτικά μέτρα, μπορούμε να σώσουμε τις μέλισσες από την εξαφάνιση».

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Η ιμιδακλοπρίδη είναι ένα χημικό εντομοκτόνο που το ψεκάζουν σε φρούτα και λαχανικά. Οι επιστήμονες λένε πως σκοτώνει τις μέλισσες, βάζοντας σε κίνδυνο ολόκληρη την αλυσίδα της ζωής.

Τώρα ο Καναδάς σκέφτεται να το απαγορεύσει. Έχει ανοίξει δημόσια διαβούλευση για να αποφασίσει, αλλά δέχεται πιέσεις από τις εταιρείες-τραμπούκους που βγάζουν δισ. από αυτό το δηλητήριο.

Ας στηρίξουμε τον Καναδά! Πρόσθεσε το όνομά σου πριν κλείσει η δημόσια διαβούλευση, και θα στείλουμε στην κυβέρνηση τη μεγαλύτερη έκκληση που έγινε ποτέ, για να εμποδίσουμε το λόμπι και να σώσουμε τις μέλισσες.

Πάτησε ΕΔΩ για να υπογράψεις το ψήφισμα που σώζει τις μέλισσες και κατ' επέκταση την αλυσίδα της ζωής.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ