Η Παφίτισα DJ που ζει το όνειρό της στην Ελλάδα

Ένα κορίτσι από την Πάφο διασκεδάζει με τη μουσική της ολόκληρη την Ελλάδα κι όχι μόνο, εδώ και περίπου 10 χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Όταν βρίσκεται πίσω από τα decks γίνεται κυριολεκτικά άλλος άνθρωπος.

Εύκολα μπορείς να αναγνωρίσεις την επιτυχία της, καθώς σε όποιο μαγαζί και να ανακοινωθεί πως θα παίξει μουσική, οι εμφανίσεις της είναι sold out από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Η Μυρτώ Δουκανάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα όμορφο χωριό της επαρχίας Πάφου, ωστόσο στα 18 της μετέβη στα Ιωάννινα για σπουδές και έκτοτε ζει το όνειρό της στην Ελλάδα.

Αν και οι σπουδές της δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσική, εντούτοις η αγάπη της γι’ αυτήν της έδωσαν την ώθηση στο ζει και να εργάζεται ως DJ στην Ελλάδα για περίπου μια δεκαετία.

 

Σε ποια συναισθηματική κατάσταση βρίσκεσαι συνήθως όταν είσαι στα decks;

Σε όποια συναισθηματική κατάσταση κι αν βρίσκομαι, όταν βρεθώ πίσω από τα decks νιώθω άλλος άνθρωπος. Νιώθω μια μαγεία όταν παίζω μουσική και διασκεδάζω τον κόσμο. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Όταν διασκεδάζει ο κόσμος με τη μουσική μου, γίνομαι ένα με τον κόσμο και το κέφι που υπάρχει στο μαγαζί.

Σε κούρασε καθόλου η δουλειά της νύχτας;

Κάθε δουλειά έχει τα θετικά και τα αρνητικά της, καθώς και την κούρασή της. Το να δουλεύεις βράδυ δεν είναι εύκολο ούτε ξεκούραστο. Πόσω μάλλον όταν έχεις να κάνεις με κοινό που πρέπει να μείνει συνεχώς ικανοποιημένο για να θεωρείσαι και εσύ πετυχημένος DJ. Αλλά από τη στιγμή που αγαπώ αυτό το επάγγελμα, νιώθω ότι με γεμίζει η μουσική και η αγάπη που παίρνω από τον κόσμο.


Η βάση μου είναι τα Ιωάννινα, αλλά έχω παίξει και σε άλλες 20 πόλεις της Ελλάδας. Επίσης, έχω παίξει Γερμάνια καθώς και στην πατρίδα μου την Κύπρο.




Ποιο είναι το πιο κολακευτικό σχόλιο που έχεις ακούσει;

Σε προσωπικό επίπεδο, ότι έχω υπέροχα μάτια και απίστευτο χαμόγελο. Σε επαγγελματικό επίπεδο, μου έτυχε αρκετές φορές, άτομα που δεν ακούνε ελληνικά τραγούδια να μου πουν ότι πέρασαν υπέροχα και ότι διασκέδασαν με την ψυχή τους με τη μουσική μου.

Παράπονο έτυχε να σου κάνει ποτέ κάποιος;

Όταν κάνεις μια δουλειά που σε ακούει αρκετός κόσμος, δεν μπορείς να ικανοποιήσεις όλα τα γούστα στη μουσική. Σκοπός μου είναι να διασκεδάζει η πλειοψηφία του κόσμου που βρίσκεται στο μαγαζί, κάτι που πιστεύω ότι το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Προσπαθώ να κρατάω, παρόλα αυτά, ικανοποιημένο και το πιο απαιτητικό κοινό.


Σπούδασα νοσηλευτική εντελώς συνειδητά, στην πορεία όμως με κέρδισε η αγάπη μου για τη μουσική 




Πώς προέκυψε η ενασχόληση με τη μουσική;

Η μουσική είναι κάτι που λάτρευα από μικρή. Θυμάμαι πάντα να φοράω ακουστικά και να ακούω μουσική. Στις αρχές με βοήθησε ένας φίλος μου, ο οποίος είναι καταξιωμένος DJ. Έτσι άρχισα να παίζω σε διάφορα μαγαζιά και απ' εκεί και έπειτα έγινε τρόπος ζωής για μένα.

Τι ακριβώς κάνεις στην Ελλάδα; Πού παίζεις συνήθως;

Στην Ελλάδα ήρθα το 2007 για σπουδές και τελειώνοντας αποφάσισα να παραμείνω στα Ιωάννινα, αφού είχε αρχίσει να πραγματοποιείται το μεγάλο μου όνειρο. Δηλαδή, να παίζω μουσική. Η βάση μου είναι τα Ιωάννινα, αλλά έχω παίξει και σε άλλες 20 πόλεις της Ελλάδας. Επίσης, έχω παίξει Γερμάνια καθώς και στην πατρίδα μου την Κύπρο.


Με γεμίζει η μουσική και η αγάπη που παίρνω από τον κόσμο.




Τι μουσική παίζεις;

Η μουσική που παίζω είναι κυρίως ελληνικά, γιατί αυτό το είδος με εκφράζει περισσότερο από τα αλλά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παίζω και ξένη μουσική.

Φτιάχνεις και δικά σου κομμάτια;

Μέχρι στιγμής δεν έχω φτιάξει κάτι δικό μου, αλλά είναι μέσα στα επόμενα σχέδια μου.

Τι ακριβώς έχεις σπουδάσει;

Έχω σπουδάσει νοσηλευτική στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιωαννίνων.


Όταν βρεθώ πίσω από τα decks νιώθω άλλος άνθρωπος.




Θα σου χρησιμεύσει τελικά το πτυχίο;

Δύσκολη ερώτηση που μου έχουν κάνει πολλοί χωρίς να μπορώ να δώσω απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι σπούδασα νοσηλευτική εντελώς συνειδητά, στην πορεία όμως με κέρδισε η αγάπη μου για την μουσική. Δεν ξέρω αν θα εξασκήσω κάποια στιγμή τη νοσηλευτική, βλέπω το παρόν και αφήνω το μέλλον να με εκπλήξει.

Είναι στα σχέδια σου η επιστροφή στο νησί;

Επίσης μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Αυτή τη στιγμή ζω στην πόλη που αγάπησα και νιώθω ολοκληρωμένη με αυτό που κάνω και αυτό που ζω. Στο μέλλον δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει. Η Κύπρος είναι το νησί μου, την αγαπώ εξίσου, εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα, εκεί είναι η οικογένεια μου, αλλά και πολλά άλλα σημαντικά άτομα για μένα. Η μισή μου καρδιά πάντα είναι εκεί σε αυτούς τους ανθρώπους. Τώρα, κατά πόσο θα επιστρέψω σε κάποια φάση αυτό δεν το ξέρω, αφήνω το χρόνο να το δείξει.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ