Απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ οι ομοφυλόφιλες γυναίκες;

Αυτό φαίνεται να καταδεικνύει νέα αμερικανική έρευνα, η οποία ασχολήθηκε με τον οργασμό στις σεξουαλικές σχέσεις ετερόφυλων και ομόφυλων ανδρών και γυναικών.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 52.600 ετερόφυλοι, ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες, η πιο αδικημένη κατηγορία στην σεξουαλική απόλαυση είναι οι ετερόφυλες γυναίκες, ενώ επιβεβαιώνεται το στερεότυπο ότι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες χαίρονται περισσότερο τον έρωτα.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν της Καλιφόρνια βασίστηκε στο ποσοστό των ατόμων κάθε σεξουαλικού προσανατολισμού, που φτάνουν συχνά σε οργασμό όταν έρχονται σε επαφή με κάποιον ερωτικό σύντροφο. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι σχεδόν όλοι οι ετερόφυλοι άνδρες βιώνουν τον οργασμό (95%), ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει μόνο για κάτι παραπάνω από τις μισές ετερόφυλες γυναίκες (65%).

Το πρόβλημα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, προκύπτει από τους παρτενέρ των γυναικών και όχι από τις ίδιες τις γυναίκες. «Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το οργασμικό χάσμα μπορεί να μειωθεί», τονίζει η ερευνητική ομάδα.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα ακόμα εύρημα της έρευνας: ελάχιστες ετερόφυλες γυναίκες έφτασαν στην κορύφωση μόνο με διεισδυτικό σεξ. Ο στοματικός έρωτας, σε συνδυασμό με άλλες ερωτικές πράξεις, αυξάνει, σύμφωνα με την έρευνα, σημαντικά την πιθανότητα ενός οργασμού.

 

Αναλυτικά, σε οργασμό φτάνουν:

•    Το 65% των ετερόφυλων γυναικών

•    Το 66% των αμφιφυλόφιλων γυναικών

•    Το 86% των λεσβιών

•    Το 88% των αμφιφυλόφιλων ανδρών

•    Το 89% των γκέι ανδρών

•    Το 95% των ετερόφυλων ανδρών 

 

*Με πληροφορίες από την Athens Voice


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ